Punase hokimasina legend hümniskandaalist: Nõukogude Liidu ajal poleks sellist asja lubatud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokikoondise mängijad pärast kaotust Kanadale.
Venemaa hokikoondise mängijad pärast kaotust Kanadale. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Pühapäeval pärast jäähoki MM-finaali Kanadaga inetult käitunud Venemaa hokikoondise liikmete pihta visatakse endiselt kriitikanooli. Nõukogude Liidu koondise kahel korral olümpiavõitjaks aidanud Jevgeni Ziminit pahandas samuti asjaolu, et suurem osa Vene mängijaid lahkusid Kanada hümni ajaks väljakult.

«Nad häbistasid tervet Nõukogude Liidu ja Venemaa jäähokit. Nõukogudel liidu ajal poleks sellist asja kunagi lubatud. Kui see oleks juhtunud, oleks järgnenud kohene kahe-aastane mängukeeld,» ütles praeguseks 67-aastane Zimin, kes võitis nn. punase hokimasina koosseisus olümpiakullad aastatel 1968 ja 1972. Nõukogudel Liidus koondises sai ründaja kirja 71 mängu, mille jooksul viskas 27 väravat.

«Kui mängitakse hümni, siis nii võitja kui kaotaja seisavad jääl ja kuulavad hümni lõpuni. Miks nemad seda ei teinud? Ma ei saa sellest aru. See oli lapsik. Ma ei kujuta ette neid põhjuseid, miks neil oli võimatu kolm minutit ühe koha peal püsida. Kas see oli protest? Poisid, skoor jäi ju 1:6,» lisas ta Vene päevalehe Izvestija vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles