Kert Toobal: Šveits oli paras proovikivi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu (vasakul) ja Kert Toobal.
Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu (vasakul) ja Kert Toobal. Foto: Tairo Lutter

Otsustavateks Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonimängudeks valmistuv Eesti võrkpallikoondis alistas viimases sõpruskohtumises 3:0 Šveitsi rahvusmeeskonna (mängiti ka lisageim, mille võitis samuti Eesti – M.G.). Geimides said vastased vastavalt 21, 13, 17 ja 22 punkti.

Erinevate terviseprobleemide tõttu ei teinud täna kaasa Ardo Kreek, Renee Teppan ja Mart Tiisaar.

Koondise kapten Kert Toobal ütles, et segavaid tegureid nagu vigastused, on alati, ent ettevalmistus on olnud korralik. «Alati on tunne, et paar mängu oleks veel vaja, aga tegelikult usun, et oleme seal, kus olema peame. Šveits oli selles mõttes hea kontroll, et nii kui me jalga sirgemaks lasksime, nii nad järgi tulid ja selge, et ka Rootsi vastu tuleb algusest lõpuni ise kõvasti mängida. Kui kingitusi ootama jääda, siis võib see valusalt kätte maksta. Ses suhtes oli paras proovikivi,» analüüsis Toobal.

Toobal rõhutas, et värsketest jalgadest olulisem on see, et pea oleks külm. «Rohkem mõistust, vähem jõudu, see saab määravaks,» usub ta.

Ka põhisidemängijal on probleeme vigastusega, reie nelipealihase kõõluse põletikuga. «Süsti teha ei saa, sest see eeldab puhkust, seega tuleb lihtsalt mängida, aga üritan mõistusega teha ja vast saab hakkama,» ütles Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles