Venelaste kapten jagas hokiskandaali kohta selgitusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk (paremal) pärast kaotaud finaali
Ilja Kovaltšuk (paremal) pärast kaotaud finaali Foto: SCANPIX

Venemaa hokikoondise kapten Ilja Kovaltšuk selgitas jäähoki MMi finaali järel tekkinud skandaali tagamaid. Venemaa kaotas finaalis 1:6 Kanadale, kuid seejärel toimunud auhinnatseremoonial sattusid paljud neist piinlikkusse olukorda, kuna lahkusid jäält enne Kanada hümni esitamist.

Lahkujate hulgas oli ka kogenud Kovaltšuk, kes nüüd oma käitumise tagamaid selgitas. «Surusime kanadalaste kätt, võtsime vastu hõbemedalid ning kuulasime kõnesid,» rääkis ta Venemaa meediale. «Seejärel kõlas muusikapala, mis meenutas tseremoonia lõppu tähistavat heli. Samal ajal avanesid väravad, mille kaudu sai jäält lahkuda. Seal ootasid meid ajakirjanikud. Meile tundus, et see oli märk, et peame lahkuma. Läksime meediaga suhtlema – sealhulgas ka rääkisime ka Kanada ajakirjanikega.»

Kovaltšuki sõnul ei tasu nende käitumisest otsida ühtegi protesti märki. «Soovin veel korra Kanadat ausalt teenitud võidu eest õnnitleda,» ütles ta. Vaatamata selgitustele jääb arusaamatuks, kuidas Kovaltšuki moodi kogenud mees ei teadnud, et hoki MMi finaali järel kuulatakse ka võitja hümni.

Rahvusvaheline hokiliit on kinnitanud, et venelasi ootab sellise käitumise eest karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles