Eesti-Rootsi võrkpalli EM-valikmängu eel kruvib pinget ekskoondislaste kohtumine

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Meresaar.
Argo Meresaar. Foto: FIVB

Pühapäeval, 24. mail peab Eesti meeste võrkpallikoondis senise aasta tähtsaima kohtumise, kui Tondiraba jäähallis minnakse Euroopa meistrivõistluste otustavas play-off ringi avamängus vastamisi Rootsiga. Kell 16:00 algavale mängule eelneb ekskoondislaste lahkumismäng «Viimane geim», mis saab hoo sisse kell 14:15.

Platsile jooksevad eelmise kahe kümnendi Eesti võrkpalli suurnimed, kes on koondist esindanud enam kui poolesajal korral. Võrkpallisõbrad näevad praeguse Eesti U18 koondisega mängimas selliseid legende nagu Argo Arak, Asko Esna, Eerik Jago, Argo Meresaar, Jaanus Nõmmsalu, Raimo Pajusalu, Marek Pihlak, Kristjan Sikaste, Janis Sirelpuu, Raigo Tatrik, Kristjan Õuekallas ja Eivo Žuravljov. Meeskonda juhendavad Andrei Ojamets, Laimons Raudsepp ja Andres Toode.

Osa neist palluritest tõmbas Eesti koondise särgi selga juba 20 aastat tagasi. Ühiselt on koondist esindatud nii sõprus-, kui ka valikmängudes, platsile on joostud Euroopa liiga kohtumistes ja nimekirjas on ka palju 2009. ning 2011. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril mänginuid. Klubitasandil tegid mitmed mängumehed millenniumi alguses eurosarjades suuri tegusid Pärnu meeskonnaga.

«Mõeldes tagasi oma koondisekarjäärile, siis eredaimaks mälestuseks on loomulikult 2008. aastal Audentese saalis toimunud mäng Poolaga, mille võitmine viis meid esimest korda EM-finaalturniirile,» rääkis Eesti koondist 175 korral esindanud Argo Meresaar. Tänaseks päevaks legendaarseks saanud kohtumises osalesid pühapäevases lahkumismängus platsile jooksvatest palluritest ka Jaanus Nõmmsalu, Raimo Pajusalu, Kristjan Sikaste ja Janis Sirelpuu, koondisse kuulus ka Eerik Jago. «Toonaste koondislastega on meil tekkinud iga-aastane kooskäimise traditsioon. Pühapäevane mäng märgib meie jaoks järjekordset kokkusaamist ja on hea traditsiooni jätkaja,» lisas Meresaar.

Võrkpallilegendide ja Eesti U18 noortekoondise mängu kommenteerib otse saalist Kalev Kruus, emotsiooni aitab luua ansambel Põhja-Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles