Itaaliast naasnud Kristjan Kangur: isu on suur ja tervis korras

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Peeter Langovits

Maardus peetud sügisese korvpalli EMi-teemalisel pressikonverentsil osales ka Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur, kellel lõppes 10 päeva tagasi järjekordne Itaalia liiga hooaeg. Varese Cimberioga play-off'i ei pääsetud, aga koondise seisukohast oli ääremängijal teatada häid uudiseid - tervis on korras ja mõtted on suunatud suvisele ettevalmistusperioodile ja septembrikuistele EMi alagrupimängudele Riias.

«Tervis ja enesetunne on head, mul on puhkus,» ütles Kangur naerusuiselt. Probleemset selga tuleb küll iga päev eriharjutustega töös hoida, aga võrreldes mõningate hooaegadega, kus Kangur pidi Itaalia liiga finaalis veel jaanipäeva aegu platsil rassima, on seis parem. Samuti pole vaja sel korral koondise tegemistega hiljem liituda, esimeseks võistkonnatreeniguks lubas Kangur kohal olla.

Varese lõpetas põhiturniiri 12 võidu ja 18 kaotusega, mis andis 16 meeskonna hulgas 11. koha. Osa klubi oodatust pisut nigelamas käekäigus oli ka Kanguri novembris saadud vigastusel, mille tõttu tuli minna 14 kuu jooksul teisele seljaoperatsioonile. Tagasituleku tegi Kangur veebruari alguses.

«Oli palju vigastusi ja muutusi. Vahetusid mängijad, treenerid ja isegi mänedžer. Tegime palju vigu, aga neist saab õppida. Tulemuste poolest polnud hea hooaeg ja kõik läks üle kivide ja kändude. Tunnistan seda - järelikult olen näljane. Isu on tõepoolest suur, eks ole näha, mis vormi ma septembriks jõuan. Üks on kindel, läheme Riiga võitlema,» rääkis Kangur, kes jäi Itaalia liiga play-offi'st välja esimest korda.

Eesti kohtub EMi D-alagrupis Läti, Leedu, Ukraina, Tšehhi ja Belgiaga. Enne otsustavaid heitlusi peetakse ka 11 kontrollkohtumist, muuhulgas katsutakse jõudu Venemaa ja Itaaliaga. «Hea, et meil on vastaseid seinast seina, erineva taseme ja stiiliga. Näiteks Venemaal on tugevad ja suured eesliinimängijad, itaallased pole ehk nii võimsad, aga sellevõrra osavamad.»

Koondise üldfüüsiline tsükkel algab pärast jaanipäeva, pallisaalis hakatakse rassima 20. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles