Liivak võib Eesti asemel valida Hollandi koondise

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Liivak (sinises särgis) Alcobendas Spordi põhihooaja viimases mängus.
Frank Liivak (sinises särgis) Alcobendas Spordi põhihooaja viimases mängus. Foto: Mariel Gregor

Kuigi jalgpallur Frank Liivak on lisaks noortekoondistele kolmel korral esindanud ka Eesti rahvusmeeskonda, on võimalik, et tulevikus valib ta hoopis Hollandi esindamise. Hollandi jalgpallikooli kasvandikuna on teda pidevalt sealsesse noortekoondisesse kutsutud. «Kuna olen Eesti rahvusmeeskonda esindanud vaid sõpruskohtumistest, võiksin tulevikus tõepoolest esindada hoopis Hollandit,» ütleb Liivak.

Tegu on tõsise mõtlemiskohaga ja uisapäisa sellist otsust ei langetata. «Aga eks ikka paneb mõtlema, Hollandi alaliit on pidevalt mu vastu huvi tundnud ja noortekoondisse kutsunud, lisaks tunnen neid poisse, kes seal praegu mängivad, tasemelt saaksin seal kenasti hakkama,» ütleb ta. Eesti alaliit pole pärast viimast meestekoondise esitust noormehe käekäigu vastu huvi tundnud.

«Kuigi rahvuselt olen ja tunnen end eestlasena, on see mängijana mõttekoht ikka. Selge see, et karjääri mõistes on suur vahe, kas esindada Eesti või Hollandi koondist,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles