Tanel Kurbas: oli hetki, mil oli tõesti mõnus mängida

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas (palliga).
Tanel Kurbas (palliga). Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond võitis täna Eesti korvpallimeistrivõistluste neljandas finaalmängus võõrsil kindlalt 77:61 Kalev/Cramot ja on meistritiitlist vaid ühe võidu kaugusel. Taas tegi väga hea mängu Tanel Kurbas, kes viskas Rocki kasuks 21 punkti ja võttis maha 6 lauapalli.

Rock suurendas teisel veerandajal vahe koguni 26 punkti peale ja näitas tõeliselt nauditavat korvpalli, Loomulikult pakkus see rõõmu ka mängijatele. «Eriti tihti sellist head tunnet ei koge, kus mäng nii hästi sujub. Kõigil oli vabadus peale visata ja suures osas pandi ära. Täna oli õnneks selline päev, kus sisuliselt kõigil oli üle keskmise päev,» rääkis Kurbas pärast lõpuvilet.

Rock alustas tavapärasest erineva algviisikuga - Janar Taltsi asemel alustas Timo Eichfuss ja esimesteks minutiteks pandi platsile ka vanameister Valmo Kriisa. Need olid peatreener Gert Kullamäe väiksed lükked, aga suures plaanis oli Kurbase sõnul mänguplaan sama, mis varemgi. «Proovisime Kalevit üllatada hea rünnaku ja tiheda kaitsega, mis seal uut ikka välja mõelda on. Saime nende liidrid (Scott Machado, Rain Veideman, Gregor Arbet) suures osas kinni, Keith Benson oli ainuke, kes vahepeal hullas,» sõnas ta naeratades.

Nüüd on tartlastel võimalus reedel kodusaalis tiitel kindlustada. «Kalev tuleb kindlasti meile kõvasti peale, aga ma ei usu, et meid reedel eriline pinge segab. Püüame tänaselt mängult sama hooga edasi minna. Pigem oli pinge seeria alguses, sest olime neli aastat järjest kindlalt tappa saanud. Nüüd on juba kõigil hea tuju ja naeratus näol,» ütles Kurbas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles