Nimekas Venemaa vabavõitleja mõisteti vägistamise eest vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Jemeljanenko kohtupingis.
Aleksandr Jemeljanenko kohtupingis. Foto: SCANPIX

Venemaa vabavõitleja Aleksandr Jemeljanenko mõisteti Moskva Simonovski ringkonnakohtus vägistamise eest neljaks ja pooleks aastaks vangi.

Süüdistuse kohaselt vägistas Jemeljanenko mullu märtsis oma majapidajanna Polina Stepanova, lisaks konfiskeeris ta väidetavalt naise passi. Jemeljanenko tunnistas kohtus, et vahekord leidis küll aset, ent nõusolek selleks oli kindlasti mõlemapoolne. Samas nentis ta, et oli selle toimumise ajal nii purjus, et ei mäleta juhtunust täpsemalt midagi. Lisaks nelja ja poole aasta pikkusele vanglakaristusele määras kohus mehele ka 50 000 rubla suuruse trahvi.

Süüdistaja oli 33-aastasele Jemeljanenkole nõudnud viieaastast vangistust. Raskendava asjaoluna varjas mees pärast tagaotsitavaks kuulutamist end kaks kuud ametivõimude eest, enne kui ta Tambovis lõpuks tabati. Jemeljanenkole sai saatuslikuks liiklusummik, kuhu ta autoga sõites takerdus.

Jemeljanenko on kolmekordne Venemaa meister võitlussambos ja lisaks samal alal ka absoluutkaalus kolmekordne maailmameister. MMA-karjääri jooksul on ta võitnud 30st matšist 23, kaotades viimati mullu jaanuaris Dmitri Sosnovskile. Jemeljanenko viis aastat vanemat venda Fjodorit peetakse läbi aegade üheks paremaks vabavõitlejaks.

Aleksandr Jemeljanenko on varemgi kohtu ees seisnud, sest kaks aastat tagasi süüdistati teda ühes Moskva kohvikus 63-aastase mehe ründamises. Süüdi Jemeljanenkot toona siiski ei mõistetud, sest ta jõudis kannatanuga kohtuvälisele rahalisele kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles