Niki Lauda: Hamilton peabki üle saja miljoni teenima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Niki Lauda (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juhatusse kuuluv Niki Lauda lausus, et äsja tiimiga kolmeks aastaks ligi 140 miljoni euro suuruse lepingu sõlminud valitsev maailmameister Lewis Hamilton on seda raha ka väärt.

Hamiltoni uut palka on nimetatud ebamõistlikult suureks ning näiteks McLareni sõitja Jenson Button kasutas hiljuti selle iseloomustamiseks sõna «uskumatu», kuid briti lepinguläbirääkimistega tihedalt seotud olnud Lauda sõnul ei maksa summa üle liialt imestada. «Maailmameistrid nagu Lewis, (Sebastian) Vettel ja (Fernando) Alonso väärivadki enam-vähem sellist palka,» leidis Lauda väljaandega Auto Motor und Sport vesteldes. Lisaks põhisummale said Hamiltoni soovil lepingusse kirja punktid, mille kohaselt on britil endal õigus otsustada, millisel moel tema nime ja nägu reklaamides kasutatakse.

Lauda sõnul venis lepingu sõlmimine nii kaua vaid seetõttu, et Hamilton esindas ennast ise. «Põhisummas ei olnud küsimus. Asi puudutas rohkem pisiasju – üksikuid PR-esinemisi, sponsorüritusi, seda, kas ta võib oma võistlusauto hooaja lõppedes endale jätta,» selgitas Lauda. Eile lepingule lõpuks alla kirjutanud Hamiltoni sõnul ei tähistanud ta küll lepingupikendust šampanjaga, kuid New York Posti andmetel plaanib maailmameister osta Manhattanil asuva 30 miljoni dollarilise luksuskorteri.

«Ma ei kavatse hakata röökides ringi tormama, otsekui oleksin äsja keskjooneviske tabanud. Aga ma ei karda ka oma uues lepingus olevaid numbreid õigustada,» märkis Hamilton Monacos, kus sel nädalavahetusel peetakse MM-sarja kuues etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles