Jäähoki MMil skandaali põhjustanud kohtunik: vedasin kogu Rootsit alt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Komarov (vasakul).
Leo Komarov (vasakul). Foto: SCANPIX

Äsja lõppenud jäähoki MMi üks vastuolulisemaid otsuseid sündis Venemaa ja Soome alagrupimängus, kui Jevgeni Medvedjevi ja Leo Komarovi kokkupõrke järel määrati Komarovile 5+20 karistus.

Kõigi asjatundjate hinnangul eksisid rootslastest kohtunikud Mikael Nord ja Tobias Björk rängalt, kui Komarovi selles olukorras mängust eemaldasid. Sama leidis Rahvusvaheline Jäähokiliit ning meeste turniir sai alagrupimängudega otsa. Nüüd soostus Nord aga Rootsi veebilehele bblat.se andma intervjuu, kus tunnistab otsesõnu, et tegi ränga vea.

«See oli häbiväärne olukord. Olen endas pettunud ning tunnen, et vedasin alt oma kolleege ning kogu Rootsi üldsust. Ühe otsusega valmistasin pettumuse nii paljudele inimestele, et sellist tunnet ei sooviks vaenlaselegi,» sõnas Nord.

«See oli täielik põrgu. Ma ei taha mitte midagi ilustada. Oli nagu oli, ja seekord tegime kahekesi väga halva otsuse. Kõige rohkem on selle pärast häbi meil endal,» kinnitas Nord, kelle sõnul mõjutas skandaal ka tema perekonda. «Enne, kui tagasi koju jõudsin, oli nende olukord väga sant. Nägin hiljem isegi pisaraid,» sõnas Nord.

Ta lisas, et mõistab täielikult, miks nad koos Björkiga turniirilt koju saadeti, kuid usub endiselt et vilistab ühel päeval MM-finaali. «Kui sind tabab esimene tõeliselt suur tagasilöök, siis õpid sellest ja teed kõik, et samasugust juhtumit tulevikus vältida,» jäi Nord optimistlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles