Peep Pahv: seletamatu ebaõiglus ja teenitud edu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria on kujunenud Kalev/Cramo jaoks veidi ebaõiglaseks. Seejuures ei saa väita, et 3:1 eduseisus olev Tartu Rock oleks saanud midagi teenimatult. Kaugel sellest, mida aeg edasi, seda vingemat mängu nad näitavad, kuid läbi hooaja Ühisliigas suurepäraseid võite saanud ja veerandfinaalist vaid ülimalt napilt välja jäänud Kalevi tase ei ole ju tegelikult Rocki omast nii palju kehvem, et kaotada kolm mängu järjest. Nii nagu Rock polnud ka mõnel eelmisel aastal nii selgelt viletsam, et kaotada kuivalt 0:4.

Kuid sport polegi tihtipeale õiglane ning mõnikord hakkavad asjad juhtuma seletamatutel põhjustel. Tasub vaid meenutada Rocki poolfinaalseeriat Rakvere Tarva vastu, kus tartlaste visked lihtsalt ei tabanud, või isegi finaalseeria avamängu, kus pilt oli praegusega võrreldes risti vastupidine – Kalevi snaiprid Gregor Arbet ja Rain Veideman tabasid kaugviskeid hästi, Rockil oli aga tegu isegi vabavisetel.

Seeria teises mängus käis korraga «klõps» ning Rocki mängijad hakkasid palle sisse viskama ja kalevlased omakorda mööda pilduma. Sama pilt on püsinud ka kahes viimases kohtumises. Kusjuures Kalevi mängijad ise ei oska ka viskekindluse kadumist millegagi seletada. Sellises olukorras on ka treeneritel raske kriisi sattunud mängijaid aidata. Needsamad Arbet ja Veideman ei tee ju pealtnäha midagi valesti – lihtsalt visked ei lähe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles