Kalevlastel finaalis kohutavad protsendid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet (viskel) on finaalis liimist lahti olnud.
Gregor Arbet (viskel) on finaalis liimist lahti olnud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu Ülikool / Rocki ja Kalev/Cramo vahel peetava korvpalli finaalseeria statistikat vaadates on selge, et mängudega 1:3 kaotusseisus oleva Kalevi liidrid on võistkonda alt vedanud ja mujalt on abi vähe tulnud. Ka Rocki kaks eeldatavat põhitegijat Janar Talts ja Tanel Sokk pole hiilanud, küll on seda teinud muidu sel hooajal varju jäänud Tanel Kurbas.

Esmalt kalevlastest. Meeskonna viskekahurid Gregor Arbet ja Rain Veideman on lati alt varuga läbi jooksnud – Arbet on nelja mängu jooksul keskmiselt toonud 6,5 punkti ja Veideman 7,5. Eriti torkavad aga silma nigelad protsendid. Peamiselt kaugvisetele rõhuv Arbet on kolmeseid tabanud 27st kuus (22 protsenti), Veidemani näitajad on kahepunktivisetel 20st viis (25%) ja kolmestel 22st viis (23%).

Mängujuht Scott Machado on teinud kõvasti skoori (16,8 punkti), aga ebaefektiivselt. Kokku on ta väljakult viskeid tabanud 71st 22 (31%), sealhulgas kolmeseid 28st viis (18%). Kalevi stabiilseimaks mängijaks on tõusnud hoopis ameeriklasest tsenter Keith Benson keskmiselt 15 punkti, ligi kümne lauapalli ja 2,5 blokeeritud viskega, aga kohtumisi vaadates on selge, et ülemäära domineeriva jõuga siiski tegemist pole. Üle 6,5 punkti pole Tallinna klubi teistest mängijatest peale Erik Keeduse kogunud keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles