Postimehe otsepilt: raske võidu teeninud Flora kerkis tabeliliidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel sai täna raske võidu FC Flora, kes alistas võõrsil 2:1 Pärnu Linnameeskonna. Võõrustajad asusid Robert Kirsi tabamusest juhtima, kuid Markus Jürgensoni kaks tabamust tõid võidu florakatele. Kohtumise lõpus nõudis Pärnu veel penaltit, kuid enne fikseeriti Pärnu mängumehele viga.

Narva Trans alistas samal ajal 2:0 Viljandi Tuleviku ning Tartu Tammeka oli 3:2 üle Paide Linnameeskonnast. Flora kerkis 28 punktiga nüüd tabeliliidriks, ühe kohtumise vähem pidanud Nõmme Kalju on 27ga teine.

Tabeliseis: 1. FC Flora 28 punkti/12 mängu, 2. Nõmme Kalju 27/11, 3. Sillamäe Kalev 22/11, 4. FC Infonet 21/11, 5. FC Levadia 20/11, 6. Viljandi Tulevik 14/12, 7. Narva Trans 13/12, 8. Tartu Tammeka 11/12, 9. Pärnu Linnameeskond 5/12, 10. Paide Linnameeskond 2/12.

Enne mängu:

Enam kui kuu aja eest peetud esimese omavahelise mängu võitis Flora kindlalt 3:1. Skoori avas juba kolmandal minutil Mihkel Ainsalu, värava said kirja ka Rauno Sappinen ja Andre Frolov. Pärnu auvärava lõi Henri Hanson.

Pärnakad alustasid hooaega pilkupüüdvalt, kui ise löödi palju väravaid, aga sama lahked oldi kaitses ka vastaste suhtes. Kuid viimases paaris voorus on Marko Lelovi hoolealused ootamatult väravasoone käest kaotanud – viimati sahistati võrku 2:2 viigimängus Levadiaga, kui 25 minutiga juhiti 2:0 ja oldi veel seitse minutit enne lõpuvilet kinni suurüllatuses ehk võidus. Greger Könninge tabamus tolle kohtumise 25. minutil on aga siiani Pärnu viimane, sest kahel korral jäädi nullile Infoneti vastu ja sama kordus eelmise vooru kohtumises Levadiaga. Väravata on suvepealinna meeskond seega olnud juba 345 minutit järjest, tabelis püsitakse viie punktiga eelviimasel kohal.

Flora vastu ei ole väravatearve kasvatamine kindlasti lihtne, sest tabeli teisena on Floral hooaja parim kaitse – sarnaselt Infonetile on enda võrku lubatud lüüa vaid seitse palli. Pärnakate kaitse on 33 sisselastud väravaga seevastu liiga kehvim. Flora ei tule Pärnut kindlasti kergelt võtma, sest eelmises voorus oldi suures hädas tabeli viimase Paidega – avapoolajale mindi suisa kaotusseisus, ent lõpuks suudeti tänu Markus Jürgensoni penaltile ja Rauno Sappineni tabamusele siiski 2:1 võit ja kolm punkti kätte saada. Punkte ongi Flora seni loovutanud vaid Levadiale ja Kaljule.

Enar Jääger peab pidama vigastuspausi. FOTO: Tairo Lutter

Enne reedest mängu on Flora niigi hõredapoolset kaitseliini tabanud järjekordne tagasilöök, sest portaali Soccernet.ee kinnitusel lõpetati ootamatult leping senise põhikeskkaitsja Nikita Baranoviga.

Flora uut lepingupakkumist soovis Baranov esmalt arutada alles sügisel, seejärel muutusid asjad aga kummaliseks. «Tema tulemused mängus hakkasid kõikuma,» märkis Flora peatreener Norbert Hurt Soccernetile. «Me ei saanud aru, mis teda meiega jätkamast takistab. Kahjuks ei andnud ta meile selget põhjust. Kui lõpuks jõudsime selleni, et ta pole sada protsenti kindel, et soovib enam Floras jätkata, siis oli vastus käes,» nentis Flora juhendaja.

Kuna karikamängus Kaljuga vigastas põlve ka teine põhikeskkaitsja Enar Jääger, kes jääb veel umbes kuuks ajaks väljakutelt kõrvale, peavad Flora kaitseliinis nüüd hakkama saama noored mehed, 19-aastane Madis Vihmann ja 20-aastane Janar Õunap. Esimene on mänginud meistriliigas kuus mängu (386 minutit) ja teine vaid kaks mängu (98 minutit). Seejuures on ka Vihmann viimastest kohtumistest trauma tõttu eemale jäänud. «Praegu on noored mehed, tunneme ennast nendega ka väga hästi,» kommenteeris peatreener Hurt olukorda Soccernetile antud usutluses.

Võidu korral tõuseb Flora vähemalt päevaks tabelit juhtima, sest enne vooru algust neid kahe punktiga edestav liider Kalju peab oma kohtumise Levadiaga alles laupäeval.

Flora read on ootamatult hõrenenud. FOTO: Tairo Lutter

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles