Raul Must ja Kati Tolmoff alustasid Hispaanias võidukalt

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Liis Treimann

Tugeva koosseisuga sulgpalli Euroopa Karikaetapp Hispaanias algas Eesti esireketitele edukalt, kui võidu said kirja nii Raul Must kui ka Kati Tolmoff.

Musta esimene vastane oli leedulane Kestutis Navickas. Maailma edetabelis lähestikku paiknevate meeste mäng kujunes pikaks ja võrdseks heitluseks, kuid Must suutis mängu lõpus kaalukausi kallutada enda poole ja võitis 9:21, 21:14, 21:19.

Treener Mart Siliksaare sõnul on Musta vorm võrreldes viimaste võistlustega paremaks läinud: «Esimeses geimis oli leedulane väga kindel ja Raul ei suutnud mängu hästi sisse saada. Teises geimis mängis ta aga hea tempoga ning sundis vastase eksima. Kolmas geim oli punkt-punktis mäng, kuid Raul oli agressiivsem ja võrgus teravam, võttes seisult 19:19 kaks viimast punkti.»  Musta järgmine vastane on Hispaania esinumber Pablo Abian, kes on turniiril kaheksanda paigutusega.

Tolmoff vajas võiduks samuti kolme geimi. Esimeses geimis belglanna Lianne Tani vastu tuli sisse mitmeid lihtvigu ning geimi võit läks vastasele. Teises geimis muutis Tolmoff oma mängu ründavamaks ning võitis kindlalt kaks järgmist geimi ja kogu mängu 15:21, 21:10, 21:8.

Karoliine Hõim ja Laura Vana põhiturniirile pääseda ei suutnud. Mõlemad võitsid kvalifikatsioonis esimese mängu, kuid jäid otsustavas matšis oma vastastele alla. Vana kaotas Olga Kononile Saksamaalt ning Hõim Maja Pavlinicile Horvaatiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles