Galerii: algav hooaeg toob laskesuusatamise koondisele uued treenerid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 22. mail toimus Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni tänuüritus, kus läinud hooaja eest tänati nii sponsoreid, koostööpartnereid kui ka kuulutati välja parimad sportlased. Lisaks tutvustati koondise tuleva hooaja treenereid. Murdmaa poole eest vastutab edaspidi Kalmer Tramm, laskmisnõu annab koondisele välisekspert Asko Nuutinen.

Hooajale tagasi vaadates sõnas Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol, et lõppenud hooajast on küll palju õppida, kuid ei tohi unustada ka positiivseid aspekte. «Kindlasti tuleb esile tuua seda, et meie enda koduõuel Otepääl toimus laskesuusatamise EM, millele Rene Zahkna kaks hõbemedalit andsid veel suurema kaalu. Samuti tahan esile tuua Kalev Ermitsa esiletõusu meeste klassis ja Kadri Lehtla justkui uue tagasituleku hooaega, kus ta leidis taas enesekindluse. Mainimata ei saa jätta ka Roland Lessingu häid tulemusi. Kõik need asjad on sellised, mida me peame eelmisest hooajast mäletama,» sõnas Nigol. Ta lisas, et olümpiaalade puhul tuleb arvestada, et ajaarvamine käib olümpiatsüklite järgi ja algava hooaja otsused tuleb teha vastavalt sellele.

Presidendi kõnele järgnes 2014/15 hooaja parimate autasustamine, kus parima naislaskesuusataja tiitli pälvis Kadri Lehtla, parim mees läinud hooajal oli Roland Lessing, kes tagas laskesuusatamise MM-il endale koha maailma parima 30 laskesuusataja seas. Parimaks treeneriks tituleeriti juunioride koondise peatreener Tõnu Pääsuke.

Lisaks parimate tänamisele avalikustas föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja ka koondise uue hooaja plaanid ja meeskonna. «Nagu ka föderatsiooni president Aivar Nigol sõnas, siis möödunud hooajast on õppida palju. Seetõttu olemegi teinud just tulevikku vaatavaid otsuseid ning asunud ehitama sportlaste ümber tugevat võrgustikku, et aidata neil jõuda oma eesmärkideni. Oleme uuendusena asendanud ühe vastutava treeneri ametikoha kahe vastutava treeneri ja eksperdi omaga – murdmaa poole eest vastutab edaspidi Kalmer Tramm, laskmisnõu annab koondisele välisekspert Asko Nuutinen, kes on Eesti laskesuusatajatega töötanud ka varem. Oleme kindlad, et kahe erialatreeneriga suudame sportlastele pakkuda paremaid tingimusi enda arendamiseks,» rääkis Oja, kellel oli kohalviibijatele veel üks uuendus avalikustada. Nimelt asub tulevast hooajast koondist nõustama ka meditsiinialane konsultant. «Konsultandi kaasamine on koondise jaoks väga vajalik uuendus. Selliselt saame sportlaste arengul vahetult silma peal hoida ning nende tervise ja taastumise eest paremini hoolitseda,» sõnas Oja.

Samuti nimetati üritusel 2015/16 hooaja A-koondise liikmed, kelleks on Indrek Tobreluts, Roland Lessing, Kalev Ermits, Johan Talihärm, Kauri Kõiv, Rene Zahkna, Grete Gaim, Johanna Talihärm, Kadri Lehtla ja Kristel Viigipuu.

Suvel valmistub koondis uueks hooajaks peamiselt Otepääl ning augustis tehakse otsus Rumeenias toimuval suvebiatlonil osalemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles