Mariel Gregor: Rocki ülim enesekindlus lõhkus Kalevi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: Peeter Langovits

Vastupidiselt enamiku arvamusele sai Eesti meistrivõistluste finaalseeriat pärast avamängu Kalev/Cramo ees selgelt dikteerima asunud Tartu Rock üle ka viimasest takistusest ehk 3:1 eduseisus suudeti pea selge hoida ja võideti kogu seeria 4:1. Kuigi kalevlased alustasid viimast mängu võimsalt, said tartlased ehmatusest kiirelt üle ja pöörasid kümnepunktilise kaotusseisu poolajaks enda kasuks 50:34. Miks Kalevi mäng pärast head algust lagunes, miks ei suudetud finaalseerias näidata sellist mängu nagu läbi hooaja tugevas Ühisliigas? Ühest vastust on raske anda.

Rock mängis meeskonnana, ja mis kõige olulisem, ülima enesekindlusega. Seda iseloomustas hästi hetk kolmanda veerandaja keskel, mil 41-aastane Valmo Kriisa mängis osavalt üle ühe parima kaitsemängija Gregor Arbeti ning tabas raske viske. Lisaks teiste Tartu pallurite kindel tegutsemine. Kalevlased võitlesid, ent olid närvilised. Tihti panustati liiga palju energiat kohtunikega suhtlemisele, eriti jäi see silma mängujuht Scott Machado puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles