Rocki võit taastas usu Tartu korvpalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - TÜ/Rock
Kalev/Cramo - TÜ/Rock Foto: Tairo Lutter

Kolm minutit enne Eesti korvpalli meistriliiga viienda finaalmängu lõppu tõusevad puupüsti täis Tartu Ülikooli spordihoones pealtvaatajad püsti ja skandeerivad häälepaelte katkedes «Tartu, Tartu!». See andis tunnistust, et Rock on neljandat korda Kalev/Cramolt eest ära läinud ja tuleb esimest korda pärast 2010. aastat Eesti meistriks.

Sellist seisu oli ülimalt raske ennustada, kuid Rock leidis alates teisest finaalkohtumisest eikusagilt üles mitmekesise rünnaku ja tiheda kaitse ning sulges osavalt kriitikute suud.

Viis aastat on pikk aeg, eriti kui iga kord 0:4 tappa saada. Olgugi et Eesti meistri tiitel on taandunud pigem emotsionaalseks autasuks kui klubide hooaja suurimaks eesmärgiks, on seekordne kuldmedal Rockile justkui lunastuseks. Sama kehtib ka Tartu peatreeneri Gert Kullamäe kohta, kelle finaalisaldoks jäi kolme aasta jooksul 0:12.

Nigel algus, veel võimsam lõpp

«Niipalju kui ma viimastel aastatel neid barankasid vastu võtnud olen, olen ma kogu aeg oodanud seda esimest võitu. Teadsin, et see esimene võit vabastab meid. Ma ei pea enam lolli näoga ringi käima ja vastama küsimustele, miks nii läks,» sõnas seeria avamängu kaotanud Rocki juhendaja Gert Kullamäe. «Nii kui esimese kätte saime, läksid asjad hästi ja mul ei olnudki vaja vahele segada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles