SKANDAAL! Contador andis positiivse dopinguproovi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Jalgrattaspordi suursündmuse Tour de France’i kolmekordne võitja Alberto Contador andis tänavusel jõuproovil positiivse dopinguproovi. 21. juulil ehk teisel puhkepäeval võetud test sisaldas klenbuterooli.

Contadori pressiesindaja sõnul on kõige tõenäolisem, et keelatud ainet sattus hispaanlase toidu sisse tema teadmata. Rahvusvahelise alaliidu (UCI) kaudu esmakordselt 24. augustil juhtunust kuulnud Contador, kes oli selleks hetkeks hooaja lõpetanud, annab neljapäeval kodulinnas Pintos pressikonverentsi.

«Oleme asjatundjatega aru pidanud ning arvestades Contadorilt võetud proovide hulka tänavusel Touril ja aine mõju on ainus võimalus, et keegi pani klenbuterooli ratturi toidu sisse,» ütles pressiesindaja.

UCI avaldas, et Contadori proovist leiti klenbuterooli 50 pikogrammi ehk 400 korda vähem, kui WADA poolt akrediteeritud laborid peavad suutma tuvastada. Üliväikese koguse tõttu tehti Kölni laboris kohe ka B-proov, mille tulemused olid identsed A-prooviga.

UCI lisas, et ühtegi otsust ei võeta vastu enne täiendavate uuringute tegemist.

Astma ravimiseks mõeldud klenbuterooli tarvitamisega on põrunud mitmed ratturid. Tänavu kedavel sai selle aine tõttu võistluskeelu Lance Armstrongi hiinlasest meeskonnakaaslane Radioshackis Fuyu Li.

Contador võitis sellesuvise Touri Astana särgis, kuid õige pea järgnes sellele uudis Saxo Banki siirdumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles