Tiidrek Nurme jooksis Belgias hooaja tippmargi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Mihkel Maripuu

Jooksja Tiidrek Nurme võistles eile hilisõhtul Belgias Oordegemis Eesti aja järgi kell 22.50 antud stardiga 5000 meetri distantsil, kus sai 13. koha ajaga Eesti tänavuse hooaja tippmargiga 13.41,48, jäädes oma isiklikule rekordile alla ligi kümne sekundiga.

Nurme isiklik rekord 13.31,87 on Eesti kõigi aegade kolmas tulemus. Jooksu kolmikvõit läks Keeniasse, võitis juunioride klassi kuuluv Frederick Kipkosgei ajaga 13.23,66.

Nurme jäi võistlusega igati rahule. "Viimaste nädalate võistlusplaanide muutused nõudsid paindlikku ja kannatlikku lähenemist sportimisele Kui Californias planeeritud 5000 m võistlus ära jäi, tuli leida uus võistlus. Hoolimata segamini unegraafikust, võtsin nõuks, kõigest mõni päev peale Euroopasse saabumist võistleda. Raske on nii treenida, kui ei tea, milleks ma oma keha valmistama pean," lausus Nurme Jooksuportaalile.

Oordegemis asus stardijoonele 42 jooksjat, mis on selgelt ülerahvastatud. Nurme hoidis grupi keskele ning üritas teha oma jooksu. "Siginat ja saginat oli ikka, kuid püüdsin keskenduda oma sooritusele. Viimasel ringil möödusin paljudest jooksjatest, vaheajaks sain 60 sekundit. Tundub, et palju energiat jäi kehasse. See teeb rõõmsaks - on kust suvel juurde võtta. Olen õnnelik, et "punn" sai eest löödud ning saan teadlikumalt edasi treenida ja võistelda," märkis Nurme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles