Newcastle jäi kõrgliigasse napilt püsima, Liverpool sai piinliku kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas peeti täna viimane voor, kus selgus ka kolmas meeskond, kes langeb tulevaks hooajaks esiliigasse.

Juba varem oli selgunud, et aste madalamale kukuvad Queens Park Rangers ja Burnley, kolmandan liitub nendega Hull City. Viimases voorus vajas Hull kodus Manchester Unitedi vastu kindlasti võitu ja pidi lisaks lootma, et Newcastle kaotab West Ham Unitedile. Ise ei suudetud aga enamat 0:0 viigist, ehkki Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini sai 77. minutil Paul McShane'ile jaalga jõhkralt peale astumise eest punase kaardi ja viimased 13 minutit mängis Hull seega enamuses.

Hull saatis küll kohtumise jooksul kaks korda palli Unitedi väravasse, kuid mõlemal juhul fikseeriti suluseis. Lisaks alistas viimasest kümnest mängust üheksa kaotanud Newcastle kodus tänu Moussa Sissoko ja Jonas Gutierrezi väravatele 2:0 West Hami ning kustutas sellega kõik Hulli lootused. Gutierrez võitles seejuures veel aasta tagasi vähiga, suutis sellest paraneda ja Newcastle'i ridadesse naasta.

Manchester Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini sai viimases liigavoorus toorutsemise eest punase kaardi. FOTO: Scanpix
Manchester Unitedi poolkaitsja Marouane Fellaini sai viimases liigavoorus toorutsemise eest punase kaardi. FOTO: Scanpix Foto: OLI SCARFF/AFP

Steven Gerrardi viimane mäng Inglismaa kõrgliigas lõppes väga piinliku skooriga Liverpooli jaoks, kes jäi võõrsil Stoke City vastu juba poolajaks 0:5 kaotusseisu. Lõpuvile kõlades seisid tablool Stoke'i 6:1 võidunumbrid, võitjate poolel lõi kaks väravat Mame Biram Diouf ning ühe lisasid Steven N'Zonzi, Jonathan Walters, Charlie Adam ja Peter Crouch. Liverpooli auvärava autoriks oli Gerrard.

Võimsa hooaja lõpu teinud Leicester City alistas koguni 5:1 Queens Park Rangersi, kolmanda koha ja ühes sellega Meistrite liiga alagrupiturniirile pääsemise kindlustanud Londoni Arsenal oli Theo Walcotti kübaratriki toel 4:1 parem West Bromwich Albionist. Meistriks tulnud Chelsea võitis 3:1 Sunderlandi, Tottenham oli 1:0 parem Evertonist ja Burnley sama skooriga Aston Villast. Manchester City alistas 2:0 Southamptoni ja Crystal Palace oli kodus 1:0 parem Swanseast.

Suurima väravaküti auhinna võitis 26 tabamusega Manchester City ründaja Sergio Agüero, teine oli Tottenhami noor staar Harry Kane 21 väravaga ning kolmas 20 tabamusega Chelsea ründaja Diego Costa. Kõik kolm said seejuures korra jala valgeks ka tänastes mängudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles