Ain-Alar Juhanson tegi Lanzarotel suurepärase võistluse ning pääses Hawaii Ironmanile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhanson
Ain-Alar Juhanson Foto: Bakke Svensson

Nädalavahetusel toimunud Lanzarote Ironmanil kirjutas enda karjäärile uue peatüki Eesti läbi aegade üks edukam pikamaatriatleet Ain-Alar Juhanson. Nüüdseks juba aastaid profispordiga lõpparve teinud Juhanson läbis Lanzarote täispika võistlusdistantsi ajaga 10:03.55 ning tagas oma vanuseklassis pääsme Ironmani MMile.

Juhanson, kes profisportlasena suutis kümmekond aastat tagasi sama võistluse koguni kahel korral järjest võita, alustas seekordset katsumust 3,8 km ujumise 148. kohaga. Oma hiilgeajal triatlonimaailma ühe parima ratturina tuntud eestlane hakkas enda meelisalal aga jõudsalt ettepoole liikuma, olles maratonijooksu alguseks tõusnud 33. positsioonile.

Lanzarote kohta mõõdukas kuumuses läbitud 42,2 km jooksudistants aitas Juhansonil tõusta veel üheksa koha võrra, andes talle lõppajaga 10 tundi 3 minutit ja 55 sekundit üldarvestuses 25. koha. Vanuseklasside arvestuses tähendas see aga kõrget 10. kohta, mis ühtlasi tagas ka pääsme oktoobris toimuvale täispika triatloni MM-ile, Hawaii Ironmanile.

Juhansonil on see juba kaheksandaks korraks Hawaii Ironmanil osaleda, nimetatud arvu poolest on ta Eesti edukaim triatleet. Parim tulemus Hawaiilt pärineb Juhansonil 2008. aastast, mil ta ajaga 8:46.43 lõpetas üldkokkuvõttes 13. kohaga. Ajaliselt paremini on Hawaiil suutnud esineda vaid Marko Albert.

Lisaks Juhansonile võistlesid eestlastest Lanzarotel veel Heiko Sepp ja Silver Mikk. Tänavu ülirasketeks Celtmani ja Norsmani ekstreem-Ironmanideks valmistuv Sepp sai lõppajana kirja numbrid 11:08.37.

Oma esimeselt täispikalt triatlonilt korralikku tulemust püüdma läinud Mikk oli sunnitud aga rattaetapil kukkumise tõttu katkestama. Ujumise järel hoidis Tartus elav noormees 33. kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles