Galerii: Montoya võitis 15-aastase vahe järel taas Indy 500 võidusõidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarse Indianapolise 500 miili sõidu võitjaks krooniti tänavu Juan Pablo Montoya, kes sai esikoha põneva heitluse käigus.

Terve sõidu jooksul lõid lahingut IndyCari sarja kauaaegsed tipptiimid Ganassi ja Penske, hoides seitset esimeset kohta pea stardist finišini enda käes. Lõpuks jäid võitjat selgitama Penske sõitjad Montoya ja Will Power ning Ganassi tiimis kihutavad Scott Dixon ja Charlie Kimball. Montoya möödus Powerist otsustavalt kolm ringi enne lõppu ning suutis timikaaslast kuni ruudulise lipu langemiseni selja taga hoida.

Montoya jaoks oli tegu karjääri teise Indy 500 võiduga, kusjuures esimene tuli 15 aastat tagasi. Sõidu käigus langes Montoya korraks ka viimasele positsioonile, kui oli kokku põrganud Simona de Silvestro autoga ning pidi boksis käima, et vahetada auto tagatiib. Lisaks kaotas ta väärtuslikke sekundeid ka ühes boksipeatuses, kui ei saanud autot õiges kohas pidama.

Teise koha sai Power ning kolmas oli parimat ringiaega näidanud Kimball, võistlusele esikohalt startinud Dixon jäeti neljandaks. Tavapäraselt tuli võistluse käigus ette ka hulgaliselt avariisid, neist kõige tõsisemas põrkasid omavahel kokku Sebastian Saavedra ja Jack Hawksworth. Saavedrale sõitis omakorda otsa Stefano Coletti. Hawksworth ja Coletti pääsesid terve nahaga, kuid jalga vigastanud Saavedra viidi haiglasse täiendavatele uuringutele.

Teises tõsisemas intsidendis põrkasid boksiteel kokku Pippa Mann ja talle boksist väljudes ette keeranud James Davison. Selle tulemusel paiskus Davisoni auto otsa kahele mehaanikule, kes toimetasid parajasti Tristan Vautier' auto juures. Esimest ratast vahetanud Greg Senerius sai arstiabi ringraja meditsiinikeskuses ja lubati seejärel kodusele ravile, tagumise ratta juures tegutsenud ja hüppeliigest vigastanud Daniel Jang toimetati aga haiglasse.

Indy 500 näol oli tegemist tänavuse IndyCari hooaja kuuenda etapiga. Seni ainsa sõitjana kaks etapivõitu saanud Montoya juhib 271 punktiga ka üldtabelit, teine on 246 punktiga Power ja kolmas 210 punktiga Dixon. Indy 500 sõit ja hooaja viimane etapp Sonomas annavad seejuures tabelisse topeltpunktid.

Järgmine etapp sõidetakse juba nädala pärast Detroidis Belle Isle'i ringrajal, kus on kolmandat aastat järjest erandlikult kahe päeva jooksul kavas kaks võidusõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles