Läbi aegade parim naisgolfimängija tuleb Eestisse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Sörenstam koos tütre Avaga.
Annika Sörenstam koos tütre Avaga. Foto: SCANPIX

Sellel neljapäeval ja reedel on Eestis maailma läbi aegade parim naisgolfimängija Annika Sörenstam.

Reedel tähistab Jõelähtmes asuv Estonian Golf & Country Club (EGCC) oma kümnendat sünnipäeva, mille auks Annika spetsiaalselt USA’st Orlandost kohale sõidab. Pressile toimub eraldi üritus neljapäeval kell 11:00, kus Annika tutvustab oma plaane seoses EGCC laienemisega – ta projekteerib oma esimese Euroopa golfiväljaku just EGCC’sse, 25km kaugusele Tallinnast.

Hetkel on Annika projekteeritud väljakuid kolm – Hiinas, USA’s ja Lõuna-Aafrika vabariigis. Kohale tulevad sündmust jäädvustama ka 10 meediaväljaande Rootsist, Inglismaalt, Saksamaalt, Soomest ja Norrast.

1970. aastal sündinud Sörenstam lõpetas sportlaskarjääri 2008 aastal, võitis karjääri jooksul 90 profigolfi turniiri, millest 10 olid golfi suurturniirid ehk majorid. Annika teenis sportlaskarjääri jooksul üle 22 miljoni dollari. Alates 2006. aastast on Annikal ka USA kodakondsus, ta ise elab juba pikemalt USA’s Orlandos.

Annika Sörenstam mängis ka esimese naisena võistlustel mänguringi alla 60 löögi – aastal 2001 läbis ta Phoenix’is Moon Valley Country Club’is väljaku 59 löögiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles