Kutsar teenis oma elu esimesed MM-punktid, lisa sai ka Kullas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar.
Karel Kutsar. Foto: Rauno Kais

Motokrossi maailmameistrivõistluste seitsmes etapp sõideti läinud nädalavahetusel Matterley Basini krossirajal. Eestlastest olid Inglismaal võistlemas Harri Kullas ja Karel Kutsar klassis MX2 ning Henry Vesilind, kes osaleb EMX 150 klassi Euroopa meistrivõistlustel.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi võistlusel osalema ka tänavu peamiselt Inglismaal võistlev Tanel Leok, aga ta sai mõni nädal tagasi Pärnus toimunud Eesti meistrivõistlustel põlvele viga ning ta otsustas MM-etapist loobuda ja vigastusi ravida.

MX2 klassi kvalifikatsioonis, mille esikolmiku moodustasid šveitslane Valentin Guillod (Yamaha), valitsev maailmameister prantslane Jordi Tixier (Kawasaki) ja tänavuse hooaja kindel liider hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), ületas Suzukil võistlev Kullas lõpujoone 19. ja Kutsar (KTM) 23. kohal ning pääsesid finaalsõitudesse.

MX2 klassi esimese põneva sõidu võitis sõidu lõpuosas korraga inglasest Max Antsie'st (Kawasaki) ja Guillodist möödunud Herlings, Guillod suutis veel omakorda Anstie alistada ning sai teise koha. Kutsar tegi head sõitu ning kihutas terve sõidu kahekümne punktisaaja seas ning oli lõpuks 19. Kullas ei saanud kahjuks oma tsiklit käima ja oli sunnitud võistlust raja äärest vaatama.

Teises sõidus heitlesid terve sõidu esikohale Guillod ja Herlings ning seekord jäi napilt peale šveitslane, kolmandana ületas lõpujoone Tixier. Hoolimata sellest, et Kullas, kes terve nädalavahetuse võitles tsikli tehniliste probleemidega, oli avaringi järel alles viimaste seas, suutis ta head tempot tehes end lõpuks 17-ndaks sõita, tema järel 18-ndana lõpetas Kutsar, kes oli ka selles sõidus koguaeg punktisaajate hulgas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus esikoht Guillodile, kes kogus Herlingsiga võrdselt 47 punkti, Tixier oli 36 punktiga kolmas. Kutsar sai oma elu esimesed MM-punktid ja oli viie punktiga 19-s, Kullas oli teisest sõidust saadud nelja punktiga 21.

Herlings jätkab maalmameistrivõistluseid kindla liidrina ja tal on nüüd koos 308 punkti, teine on Guillod (216 p) ning kolmas lätlane Pauls Jonass (KTM, 213 p), kes oli Inglismaal nii kummaski sõidus kui ka kokku neljas. Kullas asub 15 punktiga 26. ja Kutsar (5 p) 34. kohal.

EMX150 klassis, kus võisteldakse identsetel 150-kuubikulistel Honda tsiklitel, oli Inglismaal stardis ka Henry Vesilind. Võistlusnädalavahetus algas noorele eestlasele väga hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja lausa kolmanda ringiaja. Laupäeval sõidetud esimeses finaalis jätkus Vesilinnu hea minek, kui ta kihutas enamus sõidust teisel kohal, kuid andis sõidu lõpuosas veidi tempos järgi ja lõpetas viiendana.

Sõidu võitis soomlane Emil Weckman hispaanlase Yago Martinezi ja rootslase Viking Lindstromi ees. Eile sõidetud teises finaalis oli Vesilind algfaasis taas esikolmikus, kuid sõidu edenedes tuli kohti ära anda ja ta lõpetas kümnendana. Sõidu esikolmiku moodustasid britt Jack Bintcliffe, Weckman ja rootslane Albin Larsen.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Weckman (47 p), teine oli Bintcliffe (38 p) ja kolmas kummaski sõidus neljanda koha saanud rootslane Tim Edberg (36 p), Vesilind kogus 27 punkti ja oli kaheksas.

Euroopa meistrivõistluseid juhib 90 punktiga Weckman, kellele järgnevad Bintcliffe ja Larsen võrdselt 79 punktiga. Vesilind asub peale kahte etappi 45 punktiga 28 osaleja seas üheksandal kohal.

Maailmameistrivõistlused jätkuvad järgmisel nädalavahetusel Prantsusmaal Villars sous Ecot krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles