Eesti jalgratturite sõpruskond juhib tähelepanu jalgrattaga liiklemise ohutusele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgratturite sõpruskond korraldab kampaania, mille raames juhitakse tähelepanu ohutusele ja noorte spordi toetamisele.

Viimastel nädalatel jalgratturitega juhtunud õnnetused vajavad tegutsemist, et tagada jalgratturite ohutum liiklemine. Hoolsust on vaja mõlemalt poolt, jalgratturid ja autojuhid peavad suutma üksteisega rohkem arvestada. Paraku suurem liiklusvahend jätab füüsiliselt raskema jälje ja kannatajaks on reeglina jalgrattur oma eluga.

«Sõidame koos, jagame teed vennalikult ja näitame mõlemad suunda,» sõnas Eesti jalgratturite sõpruskonna eestvedaja Rene Mandri.

Autojuht võiks suunda näidata alati, kui ta ratturist möödub, kuna rattur jääb reeglina tagatulevatele sõidukitele eesoleva varju.

Eesti jalgratturite sõpruskond käivitab kaampaania, mille raames müüakse autokleepse, teavitamaks kaasliiklejaid, kuidas ohutumalt ratturist mööduda. Kleebiseid müüakse enamusel suurematel rattaüritustel Eestis ning esimene võimalus selleks on juba eeloleval nädalalalõpul toimuval Tour of Estonial ja Tartu Rattarallil.

Kleebiste müügist laekunud vahenditega toetatakse Eesti U23 jalgrattakoondise ettevalmistust tiitlivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles