Kaunite rajaneiude probleem kütab vormel-1 sarjas kirgi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaneiud Hispaania GP-l.
Rajaneiud Hispaania GP-l. Foto: SCANPIX

F1 sarjas said möödunud nädalavahetusel mitmed sõitjad üllatuse osaliseks, kui tavapäraste rajakaunitaride asemel hoidsid enne sõitu nende numbrit hoopis meessoost abilised. Uuenduslik lähenemine on põhjustanud elava arutelu, kas rajaneiude kasutamine tuleks lõpetada või mitte.

Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel tunnistas, et oli väga üllatunud, kui möödunud nädalavahetusel hoidis tema numbrit meesterahvas, mitte aga harjumuspäraselt seda ülesannet täitev kaunitar. «Ma räägin sellest Bernie Ecclestoniga,» teatas Vettel, et kavatseb kummalise uuenduse F1 sarja bossiga teemaks võtta.

Ka Mercedese tiimi juht Toto Wolff avaldas lootust, et seksikad kaunitarid tuuakse raja äärde siiski tagasi. «Oleme harjunud autode kõrval nägema kauneid naisterahvaid, seega see oli ootamatu. Mul ei ole midagi nägusate noormeeste vastu, aga minu arvamuse järgi ei olnud meie eelmine korraldus kuidagi diskrimineeriv,» selgitas Wolff.

Vetteli ja Wolffi kõrval on paljud F1 maailmaga seotud inimesed avaldanud arvamust, et kaunite neiude kasutamine oli seksistlik ning näiteks maailma kestvussõidu võidusõidusarjas (WEC) ei näe enam tänavusest hooajast raja ääres numbreid hoidvaid naisterahvaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles