Keity Meier stardib esimese eestlasena triali MM-etapil

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keity Meier.
Keity Meier. Foto: Sherco Team Estonia

Kolmapäeval, 27. mail, alustab Keity Meier ja Team Sherco Estonia sõitu Tšehhi, kus toimub FIM World Outdoor Trial-i maailmameistrivõistluste etapp. Võistlus toimub laupäeval 30. mail Sokolovi nimelise linna ümbruses.

Meier võtab esimese eestlasena osa triali maailmameistrivõistlustest, kus ta osaleb FIM Women’s Trial-i arvestuses. Võistlusel sõidab mõistagi paremik. Näiteks sel aastal naistest parimana Scottish Six Days Triali lõpetanud Emma Bristow, kes on hetkel ka FIM Women’s Trial-i üldliider. Bristow-le järgnevad Rebekah Cook ja Sandra Comez ning teised head sõitjad.

Meieri sõnul on ta oodanud pikka aega, et saaks võistelda sellise tasemega võistlusel. Kahtlemata on tegemist suure unistuse täitumisega. Neiu üritab suurvõistlusel endast parima anda ja on väga motiveeritud. Tema sõnul on eelnevatel nädalatel peetud treeningud koos treener Mati Karuauguga lisanud sõidukindlust ja parandanud füüsilist vormi. Meier tõi esile veel naissõitjate taseme, kirjeldades, et nad on väga professionaalse lähenemisega sõitjad ja meessõitjatest mitte sugugi kehvemad. Radade raskusastmed on paraku tipptasemel ja eestlanna ei soovi endale eelnevalt liigseid pingeid tekitada, pigem üritab ta võistlusel keskenduda sõidule ja saada kogemuse võrra rikkamaks.

Meieriga sõidavad Tšehhi kaasa Jaak Burk ja Ilmar Kald. Burk on Meieri «minder» ehk inimene, kes sõitjat võistluse ajal julgestab, lisaks on Burk ka tehniliseks toeks. Sherco Team Estonia eestvedaja ja Eesti triali komisjoni esimees Kald lausus, et kuna Meier on esimene Eesti trialisõitja, kes võtab osa MM-etapist, siis ei soovi ta kindlasti neiule suuri pingeid peale panna. Kald sõnas, et sel hooajal on Meier end väga heast küljest näidanud, sõites Itaalias Euroopa meistrivõistluste tihedas konkurentsis välja 7. koha ja Tšehhi MM-il on peamine eesmärk kogemusi juurde saada ning anda endast parim.

Meieril on sellel hooajal plaanis veel osa võtta kõikidest Euroopa meistrivõistluste etappidest, milledest järgmine toimub 15. augustil Belgias Bilstainis. Viimane EM-etapp sõidetakse aga 22. augustil Šveitsis Grimmialpis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles