Galerii ja video: võimas võit viis Cavaliersi finaali, LeBron James tegi ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliiga NBA tänavune esimene finalist on Cleveland Cavaliers, kes alistas idakonverentsi finaalis mängudega 4:0 kuivalt Atlanta Hawksi. Viimane kohtumine võideti kindlalt 118:88.

Cavaliersi liidrist LeBron Jamesist sai ühtlasi NBA ajaloo esimene mees, kes jõudis finaali viiendat aastat järjest, ilma et oleks kuulunud Boston Celticsi ridadesse. Celtics pääses aastatel 1957-66 finaali koguni kümme aastat järjest, võites üheksa tiitlit. Jamesi neli eelmist finaalikohta tulid Miami Heati ridades, neljast korrast kahel krooniti ta ka meistriks.

Viimaseks jäänud mängus kostitas James Atlantat 23 punktiga, lisaks jäi tema kontole üheksa lauapalli ja seitse korvisöötu. J. R. Smithi arvele kanti 18 punkti, Tristan Thompson viskas 16 punkti ja võttis 11 lauapalli ning väikese vigastuspausi järel väljakule naasnud Kyrie Irving lisas samuti 16 punkti ja viis korvisöötu. Hawksi parim oli 17 punktiga Jeff Teague, Paul Millsapi arvele jäi 16 punkti.

Clevelandi finaalivastane võib selguda juba eeloleval ööl, sest läänekonverentsi finaalis juhib Golden State Warriors Houston Rocketsi vastu võitudega 3:1. Cleveland on varem NBA finaalis mänginud vaid korra, kui 2007. aastal kaotati kuivalt 0:4 San Antonio Spursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles