Tänavakorvpalli Euroopa meistrid võistlevad laupäeval Tartus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3x3 Euroopa Meistrid 2014 / Rumeenia.
3x3 Euroopa Meistrid 2014 / Rumeenia. Foto: FIBA/Oleksiy Naumov

Eelmisel aastal FIBA 3x3 tänavakorvpallis Euroopa meistriks kroonitud Rumeenia võistkond teatas ootamatult soovist võtta osa laupäevasest Sprite 3x3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste avaetapist Tartus. 

Rumeenia võistkonnas mängib nii Sten Soku ja Reinar Halliku endine klubikaaslane SCM CSU Craiova päevilt Bogdan Popescu kui ka FIBA poolt üheks maailma üheks karismaatilisemaks tänavakorvpalluriks nimetatud Angel Santana.

«On näha, et 3x3 korvpallis Euroopa meistriks tulnud võistkond teeb tõsist tööd, et vähem kui kuu aja pärast algavatel Euroopa mängudel Bakuus edukalt esineda,» hindas tänavakorvpalli korraldaja Reigo Kimmel. «Eestisse lennatakse Bukarestist vaid selleks, et testida võistlusvormi ja võimalikke play-off-vastaseid,» rääkis Kimmel.

Eesti ja Rumeenia on Bakuus toimuvatel Euroopa mängudel loositud erinevatesse alagruppidesse, kuid edu korral on võimalik play-off ringis kohtuda. Eesti mängib Euroopa mängudel koosseisus Renato Lindmets, Martin Dorbek, Ardi Oja ja Siim Raudla. Rumeenia võistkonnas on lisaks Popescule ja Santanale ka Catalin Vlaicu ning Cristian Craciun.

Laupäeval Tartus toimuvast Sprite 3x3 tänavakorvpalli avaetapist võtavad osa lisaks Eesti ja Rumeenia tiimidele ka võistkonnad Lätist ja Soomest. Võistkondade registreerimine lõppeb täna õhtul: www.tanavakorvpall.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles