Eesti tugevaim mees Rauno Heinla sai kutse mainekale võistlusele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Heinla.
Rauno Heinla. Foto: Matti Paglant

Eestimaa tugevaimaks meheks peetav Rauno Heinla astus sammu lähemale pääsule maailma tugevamate meeste auväärse nimekirja etteotsa – rammumees sai kutse 11. juulil Inglismaal Leedsis toimuvale võistlusele Europe's Strongest Man.

Kuigi võimsamad jõujuurikad saavad enamikul suurtel võistlustel kokku oma seniste saavutuste järgi, paneb osalemise paika just personaalne kutse. Kõnealusele võistlusele pääsuks tegid korraldajad internetis konkursi, mis seisnes selles, et Leedsi pürgijad peavad tegema vähemalt 400-kilogrammise tõmbe, tehtu tunnistajate juuresolekul videole jäädvustama ning selle hiljemalt 1. juuliks neile esitama. Heinla tegi selleks silmapaistvat eeltööd: trennikaaslase Lauri Nämi valvsa pilgu all tegi ta ulmelise 440-kilogrammise jõutõmbe ja tulemuseks oli kutse mainekale võistlusele.

Heinal ise leidis, et selle tulemusega oleks ta eelmisel aastal kolmanda koha saanud. Maailmarekord jõutõmbes on Eddie Halli 462 kilogrammi ja meie rammumees peab seda püütavaks eesmärgiks.

Võistlus Leedsis toimub kahes osas. «Kõigepealt on jõutõmbe võistlus, selles selgitatakse välja maailma parim jõutõmbaja. Eelmise aasta tulemuste järgi on minu parim tulemus maailmas kolmas. See on minu jaoks peamine võistlus,» selgitas Heinal. «Ja pärast seda järgneb Euroopa parima rammumehe võistlus. Loomulikult tahan sel võistlusel hea koha saada, kuid kohal on enamik maailma TOP 10-st, nii et tase on sama kui MM-i finaalis.»

Heinla hinnangul tuleb Leedsi kohale esikümnest 5-6 meest ja jõutõmbes  kõvemateks konkurentideks peab ta inglast Eddie Halli, kes on ka jõutõmbe maailmarekordi omanik, ning islandlast Benedict Magnusoni. Kohale on oodata veel leedukat Žydrunas Savickast ja teisigi tippe. Rammumees on konkurentide ja tulemuste suhtes ettevaatlikult optimistlik: «Elame, näeme!»

Heinla lähimaks suurvõistluseks on 13.-14. juunini Soomes toimuv Strongman Champions League etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles