FIFA sattus tähtsa päeva eel kriisi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA asepresident Jeffrey Webb (vasakul) peeti eile altkäemaksude võtmise eest kinni. Sepp Blatter (paremal) kandideerib reedel aga viiendat korda FIFA presidendiks.
FIFA asepresident Jeffrey Webb (vasakul) peeti eile altkäemaksude võtmise eest kinni. Sepp Blatter (paremal) kandideerib reedel aga viiendat korda FIFA presidendiks. Foto: Reuters/ScanPix

Reedeks on plaanitud rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA presidendi valimised. Eilne päev kujunes aga jalgpalli jaoks tumedaks: erariietes Šveitsi politseinikud vahistasid FBI palvel Zürichis Baur au Laci viietärnihotellis seitse kõrget FIFA ametnikku, keda süüdistatakse korruptsioonis. Üle maailma vahistati kokku 14 inimest, kes on juhtumiga seotud.

Eile andis New Yorgis pressikonverentsi ka FBI. Loomulikult lubati kõik petturid kinni püüda ja kohtu alla anda. Maksimaalne vanglakaristus võib nende sõnul kujuneda kuni 20 aasta pikkuseks. Veel räägiti pressikonverentsil, et Lõuna-Aafrika Vabariigi valimine 2010. aasta MMi korraldajaks oli seotud altkäemaksudega, samuti 2011. aasta FIFA presidendi valimised. Süüdistuste järgi anti ja võeti altkäemaksu ka seoses järgmisel aastal USAs toimuva Copa Americaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles