FIFA skandaal puudutab ka 2010. aastal toimunud MMi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (paremal) ja Diego Maradona 2010. aasta MMil
Lionel Messi (paremal) ja Diego Maradona 2010. aasta MMil Foto: SCANPIX

USA peaprokurör Loretta Lynch teatas tänase Rahvusvahelise Jalgpalliliitu (FIFA) puudutava skandaali valguses, et ka 2010. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud MMi eel toimusid mustad tehingud ning endine FIFA asepresident Jack Warner võttis riigi valitsuselt vastu altkäemaksu koguni 10 miljonit eurot.

Täna toimunud pressikonverentsil kinnitati, et Lõuna-Aafrika Vabariigi valimine 2010. aasta MMi korraldajaks oli seotud altkäemaksudega, samuti 2011. aasta FIFA presidendi valimised. Süüdistuste järgi anti ja võeti altkäemaksu ka seoses järgmisel aastal USAs toimuva Copa Americaga.

Vahistatute seas on nimekamad FIFA asepresidendid Jeffrey Webb ja Eugenio Figueredo, 2014. aasta Brasiilia MMi korralduskomitee esimees Jose Maria Marin ja FIFA distsiplinaarkomisjoni liige Rafael Esquivel, aastatel 1986–2013 Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu presidendi ametis olnud Nicolas Leoz ja endine FIFA asepresident Jack Warner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles