UEFA endine president: 2018. aasta MM peaks toimuma Inglismaal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Jalgpalliliidu UEFA ekspresident Lennart Johansson ja FIFA president Sepp Blatter (paremal)
Euroopa Jalgpalliliidu UEFA ekspresident Lennart Johansson ja FIFA president Sepp Blatter (paremal) Foto: SCANPIX

Endine Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) president Lennart Johansson avaldas arvamust, et 2018. aasta jalgpalli MM võiks toimuda Venemaa asemel hoopis Inglismaal.

14 Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) ametnikku vahistati täna hommikul, kuna neid süüdistatakse korruptsioonis. Väidetavalt on ebaausate võtete abil teeninud suurturniiri korraldusõiguse nii Lõuna-Aafrika Vabariik (2010. aasta MM), Venemaa (2018) kui Kartar (2022). Johanssoni sõnul peaks tulevaste suurturniiride toimumispiagad ümber muutma.

«Mind praegu toimuv ei üllata,» ütles 85-aastane rootslane Sportsbladetile. «Blatter püüab oma meetodeid kasutades taas presidendivalimised võita. Minu arvates on kahetsusväärne, et maailma ühte suuremat spordiliikumist juhib selline mees. Mul on tõesti kahju.»

Tema arvates vääriks 2018. aasta MMi korraldusõigust hoopis Inglismaa. «Praegused otsused peaks kindlasti üle vaatama. Blatter on ka ise öelnud, et ida poole liikumise otsus polnud õige. Inglismaa pole MMi korraldanud alates 1966. aastast. Nad vääriksid seda turniiri.» Ta avaldas arvamust, et ka 2022. aasta MM peaks tänaste uudiste valguses toimuma kusagil mujal kui Kataris.

Johansson juhtis UEFAt kokku 17 aastat, kuni ta 2007. aastal viimaks pensionile läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles