Tiitlit kaitsnud Sevilla tegi Euroopa liigas ajalugu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevilla meeskonna võidupidu
Sevilla meeskonna võidupidu Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liiga finaalis alistas tiitlikaitsja Sevilla täna Varssavis peetud finaalis 3:2 ukrainlaste Dnipropetrovski Dnipro. Sevillast sai esimene meeskond, kes on Euroopa liiga (või selle eelkäija UEFA karikasarja) võitnud neljal korral.

Dnipro jaoks algas mäng küll hästi ning juba seitsmendal minutil mindi Nikola Kalinici tabamusest juhtima. Pooletunnise mängu järel olid aga jõujooned muutunud ning Sevilla juhtis Grzegorz Krychowiaki ja Carlos Bacca väravatest 2:1. Poolajapausile mindi siiski seisul 2:2, kuna Ruslan Rotan viigistas vahetult enne vaheaega. Teisel poolajal tõusis Sevilla kangelaseks taas Bacca, kes lõi 73. minutil võiduvärava.

Möödunud aasta finaalis õnnestus Sevillal võita Benficat. Kui võtta arvesse nii UEFA karikasarja kui Euroopa liiga nime kandnud turniire, siis tõusis Sevilla ainsaks neljakordseks tšempioniks (2006, 2007, 2014, 2015). Kolm võitu on kirjas Juventusel, Milano Interil ja Liverpoolil. Kaks võitu on kirjas juba kaheksal meeskonnal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles