Tartus toimub profipoksi MM-tiitli matš

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba Jäähallis leidis laupäeva hilisõhtul aset Eesti ajaloo esimene profipoksi tiitlimatš, kui eelmisel kümnendil Eestit esindanud Artur Akavov kaitses oma WBO-sarja Euroopa meistrivööd.
Tondiraba Jäähallis leidis laupäeva hilisõhtul aset Eesti ajaloo esimene profipoksi tiitlimatš, kui eelmisel kümnendil Eestit esindanud Artur Akavov kaitses oma WBO-sarja Euroopa meistrivööd. Foto: Albert Truuväärt

12. juunil leiab Tartus A. Le Coq'i spordihoones aset Eesti ajaloo esimene profipoksi maailmameistritiitli matš, kui senine WBO-sarja Euroopa meister Artur Akavov hakkab püüdma WBF-sarja keskkaalu meistrivööd.

Käesoleva sajandi alguses Eesti poksikoondist esindanud, kuid tegelikult Pihkvast pärit Artur Akavovi vastaseks on valitsev Lõuna-Ameerika keskkaalu meister, argentiinlane Claudio Ariel Abalos.

Kogenud 34-aastane poksija on karjääri jooksul pidanud 44 matši, millest võitnud 28 ja viigistanud 4. Mehe viimased kaheksa lahingut on kõik olnud tiitlimatšid, mis tähendab, et tegemist on äärmiselt kogenud poksijaga. Nendest kaheksast matšist on ta võitnud viis ja viimases neljas matšis pole mees kaotust tunnistanud.

«Akavov lubas meile tiitlimatši ja nagu näeme - ta on sõnapidaja mees! Mitte kunagi pole Eestis leidnud varem aset profipoksi MM-tiitlimatši ja mitte kunagi pole meil üles astunud sellisel tasemel Ameerika mandri poksijat. On suur rõõm, et saame suurepärases Tartu linnas näidata publikule nii maailma tipu lähedal kui ka kohaliku taseme parimaid profipoksijaid, on ürituse peakorraldaja Est Promotionsi juhatuse esimees Tõnis Grinkin positiivselt meelestatud.

Akavov on pidanud karjääri jooksul 14 matši, võitnud neist 13 ja hetkel on käsil kaheksamatšiline võiduseeria.

Abalose näol on tegemist esimese Argentina poksijaga, kes Eestis üles astub. Lõuna-Ameerika suur riik on lisaks jalgpallile armastanud alati ka poksi. Nii näiteks valiti 2012. aastal riigi parimaks sportlaseks mitte kaasaja jalgpallivõlur Lionel Messi, vaid profipoksi endine maailmameister Sergio Martinez.

Lisaks võimsale tiitlimatšile astuvad ringi kohalikud tipud Edvin-Erik Kibus, Ott Remmer, Pavel Semjonov ning Alexei Tsiatsiasvili.

Kiirelt maailma tippu pürgiv Maardu poksija Semjonov sai hiljuti võimaluse võidelda esimese eestlasena IBF-sarja Lääne- ja Ida-Euroopa profipoksi tiitlile, kuid pidi Hispaanias vastu võtma napi kaotuse. Küll aga astub mees Tartus ringi tohutu kogemustepagasiga.

Maailma tipu lähedal olev taipoksija Edvin-Erik Kibus teeb Tartus karjääri esimese ametliku profipoksimatši.

WBF-sarja puhul on tegemist endise World Boxing Federationsiga, kuid eelmisest kümnendist alates tuleb sarja nimetada World Boxing Foundationsiks. Tegemist on kiirelt areneva profipoksi  sarjaga, mis korraldab aastas üle 130 tiitlimatši.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles