Naiste karikafinaalis kohtuvad valitseja Pärnu ja üllataja Põlva

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naiskond.
Pärnu naiskond. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval kell 13:30 A. Le Coq Arenal peetavas naiste jalgpalli karikafinaalis on vastamisi viimaste aastate valitseja Pärnu JK ning üllatajana end finaali võidelnud Esiliigas palliv Põlva FC Lootos.

Poolfinaalis sai Põlva koduväljakul 2:1 jagu FC Levadiast, Pärnu oli 2:0 parem FC Florast. Veerandfinaalis alistas Põlva kodus Nõmme Kalju 1:0, Pärnu võitis Tartu SK 10 Premiumi 5:1. 1/8-finaalis oli Pärnu vaba, Põlva lõi Rahvaliigas pallivale Paidele 14 vastuseta väravat.

«Hea meel on taas olla finaalis. Loodame näha tribüünidel palju kaasaelajaid ja pakkuda neile häid emotsioone ja nauditavat jalgpalli. Mängu ja vastasesse suhtume täie tõsidusega. Kohtumine algab seisult 0:0 ja tulemus selgub lõpuvile kõlades, ennustama ei hakka,» rääkis kogenud Pärnu JK peatreener Jüri Saar.

«Meil on suur au mängida A. Le Coq Arenal – staadionil, mis on toonud meile väga palju erinevaid emotsioone. Alati on eriline tunne mängida finaalis, sest see on ainult üks mäng, millest sõltub kõik,» lausus pärnulannade kapten Anastassia Morkovkina. «Põlva on vastane, kellega me pole ammu kokku puutunud, kuid nad jõudsid finaali ja soovivad kindlasti Eesti jalgpallimaastikku üllatada. Me anname omaltpoolt parima, et näidata ilusat jalgpalli ning soovime Põlvale edu! Las parim võistkond saab hea enesetunde ja võimaluse tõsta karikas pea kohale.»

«Loomulikult on Pärnu naiskond mängu favoriit,» tunnistas Põlva juhendaja Kaido-Meinhard Kukli. «Oleme juba ennast ületanud – esimest korda on Esiliigas mängival väikelinna klubil võimalus mängida karikafinaalis! Meil on au mängida oma noore võistkonnaga A. Le Coq Arenal valitseva Eesti meistri vastu! Oma fännidele ja toetajatele Põlvast ja Tallinnast proovime pakkuda võitluslikku mängu ja ootame nende poolt valjuhäälset toetust!»

Lootose kapten Kristel Kotkas ootab rasket lahingut, kuhu minnakse vastu kaitsest lähtuvalt. «Võimalusel üritame ka ise rünnata, võimalusi luua ja vastaseid üllatada. Kahtlemata annavad kõik mängijad endast parima. Pall on ümmargune!» sõnas Kotkas.

Finaali teenindavad FIFA kategooria naiskohtunikud Reelika Turi, Triinu Laos ja Anni Rahula. Neljas kohtunik on Jana Pipar, mänguinspektor Maaren Olander-Doyle.

Naiste karikafinaal algab A. Le Coq Arenal laupäeval 13:30, meeste finaali avavile antakse kell 16:30. Lisaks leiab aset jalgpalliturg (algus kell 13), lippude tseremoonia (algus kell 15:45) ning heategevuslik oksjon (algus kell 18:30).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles