Debrecenis algab korvpalli 3x3 U18 MM

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trine Kasemägi.
Trine Kasemägi. Foto: Erakogu

Nädala pärast alustavad heitlust 3x3 korvpalli MMil Eesti U18 noormeeste ja neidude koondised. Tiitlivõistlus peetakse Ungaris Debrecenis 4.-7. juunil.

MMile kvalifitseerus 24 meeskonda ja samapalju naiskondi. 24 tiimi on jagatud nelja alagrupi, seega peavad kõik võistkonnad esialgu alagrupis viis kohtumist. Seejärel jätkuvad mängu playoff-süsteemis, alagrupist pääseb edasi neli paremat.

Noormeeste U18 koondis loositi C-alagruppi koos 2013. aasta finalisti Prantsusmaa, väga tugeva Uus-Meremaa, Brasiilia, Türgi ja Vietnamiga. Noormeeste koondise moodustavad Ivalo Pajumets, Siim-Markus Post, Madis Soodla ja Sander Viilup.

Siim-Markus Post ütles, et tema tiimikaaslased, kes kõik Nordic Cupi ajal vigastustega rivist väljas olid, on tänaseks paranenud. «Soodla on nüüd nädal aega saalis kaasa teinud, Pajumets tegi täna esimese trenni. Ma ei oska öelda, kas seeläbi meie ettevalmistus lünklikuks on jäänud, eks poisid enda tunde järgi on siin treeninud. Indrek Visnapuu mõtleb meile kokkumängu lihvimiseks trennis mingi turniiri välja.»

Post lisas: «Miinumeesmärk loomulikult on alagrupist edasipääs. Vastaste tugevuse hindamine on puhas arvamine. Eeldatavasti on Vietnam neist nõrgim. Joosep Indermitte, kes on kohtunud samade Brasiilia poistega, ütles, et see koosseis talle erilist muljet ei avaldanud. Aga eks tegelikkus saab ilmsiks kohapeal.»

FIBA.com koduleht toob välja, et neidude 2013 a MMi „suurim üllataja – finalist Eesti pannakse B-alagrupis proovile kahe tookordse veerandfinalisti – Prantsusmaa ja Hiina poolt ning lisaks kuuluvad alagruppi Guam, Uus-Meremaa ning Poola. Neidude koondise koosseisu kuuluvad Annabel Aer, Darja Dikalenko, Kadri Uiga ja Kätrin Varik.

«Tervis on kõigil korras,» viitas naiskonna noorim liige  - Kätrin Varik (15). «Me Annabeliga koos treenime Audenteses, aga Dikalenko ja Uigaga koos pole veel kordagi trenni teinud. Küllap Levkoi meid jõuab natuke treenida veel.»

«Ma alagrupivastaste kohta ei oska noorima osalisena suurt midagi öelda. Aga kui küsisime selle kohta Kadri-Ann Lassilt, siis ta ütles, et üldiselt on need riigid enamv-ähem samal tasemel. Oleks ju ilus, kui alagrupist ikka edasi saaksime.»

2013. aaasta MMil tegid Eesti neiud ajalugu ja võitsid hõbeda kaotades finaalis USAle. Naiskonda kuulusid Trine Kasemägi (turniiri parimaid ja resultatiivsemaid mängijaid), Kadri-Ann Lass, Jane Svilberg ja Kristi Tamp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles