FIA president ei kavatse vormel-1 sarjas alkoholireklaami ära keelata

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Williamsi meeskonna masin, millel ilutseb alkoholitootja Martini reklaam.
Williamsi meeskonna masin, millel ilutseb alkoholitootja Martini reklaam. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) president Jen Todt teatas, et vormel-1 sarjas ei keelata alkoholitootjate reklaami.

Euroopa alkoholipoliitika liit teatas eelmisel nädalal, et nad on mures F1 sarjas kasutusel olevate reklaamlepingute pärast, mille kaudu jõuab alkoholitootjate reklaam miljonite televaatajateni. Eelmise aasta Monaco GP vaatlemisel jõudis liit nimelt tulemuseni, mille järgi vaatas sõitu ligikaudu 500 miljonit televaatajat, kellele iga viie sekundi tagant näidati alkoholireklaami, mis olid võistlejate masinatele kinnitatud.

FIA president teatas Jean Todt kinnitas aga, et alkoholitootjate reklaami keelama ei hakata. «Alkoholi kasutamine reklaamis ei ole seotud FIA-ga,» selgitas Todt. «Iga riik reguleerib seda eraldi. Olen täielikult purjuspäi autojuhtimise vastu, aga iga riik peab ise oma tööd tegema. Ei saa alkoholi ära keelata, sest see ei ole võimalik, aga saab inimesi harida, et nad ei istuks purjus peaga rooli,» lisas Todt.

Praegusel hetkel osaleb F1 sarjas kolm meeskonda, kellel on reklaamleping alkoholitootjaga: Williamsil Martiniga, Force Indial Kingfisheri ja Smirnoffiga ning McLarenil Johnnie Walkeriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles