Stardipaik – ettevõtliku hundi rind on rasvane

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Ojaloo.
Kati Ojaloo. Foto: Mihkel Maripuu

SPORDI RAHASTAMINE. «Hustle’imist (asjaajamist – toim.) oli päris palju, aga kõik oli seda väärt. Elus ja spordis ei peagi asjad lihtsalt tulema,» meenutas vasaraheitja Kati Ojaloo, kuidas ta kogus raha uues ühisrahastusplatvormis Stardipaik. Eestis esimesena vaid spordile orienteeritud projektide jaoks mõeldud platvorm on seni töös olnud ligikaudu viis kuud ning kogub järjest hoogu: just lõppes 14. edukas projekt ning Eesti sportlaste toetuseks on kogutud peaaegu 30 000 eurot.

Möödunud aasta detsembri lõpus tööle pandud stardipaik.ee võttis eeskuju mujal maailmas toimivatest spordi ühisrahastamise platvormidest (nt rallye.com) ja Eestis töötavatelt platvormidelt hooandja.ee ning crowdestate.eu, kuid Stardipaigas kogutakse raha vaid spordiprojektidele. Üks esimesi õnnestumisi oli aasta alguses lõppenud Kati Ojaloo ja Anna Maria Oreli projekt, kus vasaraheitjad kogusid raha Lõuna-Aafrika Vabariigis toimuvaks laagriks. Neidudel õnnestus eesmärgiks seatud 1090 eurot mitte ainult kokku saada, vaid koguni ületada ja lõpetada projekt 1317 euroga. «Stardipaik ise pöördus meie poole. Tahtsime Facebookis teha oma sõpradele samasugust algatust, aga siis Stardipaigast helistati, et paneksime nende platvormi üles,» selgitas Ojaloo, kuidas nad napilt pärast uudse rahastamisviisi töölehakkamist Stardipaigani jõudsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles