FIFA presidendi skandaal: Blatter teatas kriisikoosolekul, et ei kavatse tagasi astuda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelises jalgpallis on praegu ärevad ajad, sest eile vahistati mitu Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) tippametnikku ning homme ootab ees liidu uue presidendi valimine. Euroopa Jalgpalliliitu juhtiv Michel Platini kutsus täna kokku kriisikoosoleku, kus FIFA praegune president Sepp Blatter teatas, et ta ei kavatse skandaalist hoolimata tagasi astuda.

FIFA ametnikud kogunesid eile Šveitsi, Zürichisse, kus on kavas iga-aastane kongress. Ootamatult vahistati aga mitu FIFA tippametnikku, keda süüdistatakse viimase 20 aasta jooksul korda saadetud rahapesus, pettuses ning korruptsioonis. Ametnike arreteerimise skandaal lahvatas vaid kaks päeva enne seda, kui liidule valitakse uus president ning ametile on jäänud kandideerima ainult kaks meest: praegu FIFA presidendina töötav Sepp Blatter ning uue kandidaadina üritav prints Ali bin al-Hussein.

Seoses eilse skandaaliga kutsus UEFA president Michel Platini kokku kriisikoosoleku ja tegi Blatterile ettepaneku tagasi astuda, et natukenegi rahvusvahelise jalgpalli nime päästa. Alates 1998. aastast FIFA presidendi toolil istuv Blatter teatas aga, et ei kavatse kindlasti tagasi astuda. «On liiga hilja. Ma ei saa lihtsalt tagasi astuda, kui kongress on algamas,» vastas Platini sõnul Blatter talle.

Eurosport vahendas, et Platini polnud sugugi Blatteri vastusega rahul ning UEFA president andis mõista, et kui FIFAs muutusi ei tule, võib Euroopa jalgpalliliit koguni boikoteerida järgmist MMi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles