Võrkpallikoondis keskendub otsustava valikmängu eel pisidetailide lihvimisele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondisel on ees viimased trennid enne pühapäeval 31. mail Rootsis Halmstadis toimuvat otsustavat Euroopa meistrivõistluste valikmängu, mis määrab, kas pääseme kolmandat korda finaalturniirile.

Koondise peatreeneri Gheorghe Crețu sõnul algas valmistumine otsustavaks mänguks avakohtumise analüüsist. «Esmajärgus vaatasime üle meie enda tegutsemise, ent loomulikult analüüsisime ka rootslaste mängu,» rääkis peatreener. «Praegune eesmärk on hoida meeskond väga heas füüsilises toonuses, järelejäänud pallitrennides tahame aga parandada väikeseid taktikalisi nüansse,» vahendas Cretu sõnu portaal volley.ee.

Väga tähtis on seegi, et pühapäeval nii hüppeliigest kui ka rannet vigastanud ja trauma tõttu mängust lahkunud Robert Täht on saanud viimastes trennides osaleda. «Kogu meditsiiniline personal on teinud väga head tööd ja Robert on jõudsalt paranenud. Usun, et ta on nädalavahetuseks igati heas seisus,» rääkis peatreener.

Millist mängu eeldab Crețu aga pühapäeval lahti rulluvat? «Platsil saame kindlasti näha kõva võitlust ja ehk tuleb korduskohtumine esimest mängust natuke taktikalisem,» prognoosis rahvusmeeskonna juhendaja.

Kahemängulise seeria avakohtumises oli Eesti mäletatavasti pühapäeval kodus parem 3:1. «Näitasime suurepärast meeskonnavaimu, ilma selleta ei oleks me võitnud. Ja loomulikult oli ka publik fantastiline,» vaatas Crețu tagasi pühapäeva.

Avamängu edu tähendab, et kui kohtumine lõppeb mõne muu tulemuse kui Rootsi 3:0 või 3:1 võiduga, pääseme kohe finaalturniirile. Mainitud skooride juhul selgitab edasipääseja 15 punktini mängitav kuldne geim. Rootsis toimuvast otsustavast valikmängust teeb ülekande ka Eesti Televisioon ja see algab pühapäeval kell 15:50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles