Noor Eesti koondis tahab Tour of Estonial võidu koju jätta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis.
Eesti koondis. Foto: Tarmo Haud

Tänavusel Tour of Estonial on Eesti jalgrattakoondis väljas noore meeskonnaga, kus liider selgub sõidu käigus.

«Oleme omavahel kõik head sõbrad. Ühtegi liidrit hetkel ei ole, see selgub sõidu käigus,» kommenteeris meeskonna sisekliimat üks kogenumaid 21-aastane Mihkel Räim. «Mingid mehed peaksid eelduste kohaselt olema tugevamad, aga uued võivad ka üllatada, kuid ilmselt jääb neile praegu siiski toetav roll. Meie peame neid jällegi juhendama.»

Koondise peatreeneri Toivo Suvi sõnul paraku sel aastal Eesti nimekaimaid rattureid tuurile meelitada ei õnnestunud. «Põhjus on väga lihtne. Meeste tööandjad ehk nende klubid ei lubanud neid Tour of Estoniale sõitma,» ütles Suvi ning lisas, et tõenäoliselt otsustab Eestimaa Velotuuri võitja ka sel aastal preemiasekundite jagunemine.

Eesti koondises on lisaks Räimele kogenumatest veel Risto Raid, Timmo Jeret, Endrik Puntso ja Martin Laas, kes eelmise aasta Tour of Estonia esimesel etapi finišis jäi silma efektse kukkumisega, kust mees siiski terve nahaga pääses.

Teistest tiimidest on ilmselt silmapaistvaim üks kahest tugevamast pro-kontinentaalmeeskonnast Novo Nordisk. Tegemist on maailma esimese ainult diabeetikutest koosneva professionaalse jalgrattatiimiga.

«Meie meeskond on erinev, aga see erinevus pole tegelikult nii suur, kui võiks esmapilgul arvata,» ütles Novo Nordiski üks sõitjatest ameeriklane Ben Dilley.  «Kõik meie sõitjad on esimese astme diabeetikud. Treeningute ja võistluste vahel peame loomulikult pidevalt veresuhkru taset mõõtma, toitumist jälgima, meil on eraldi meeskonna arstid, aga reaalsuses me võistleme samamoodi nagu teised.»

Tour of Estonia algab homme Tallinn-Tartu etapiga, kus loterii kohaks on 6km pikkune kruusateelõik Vaimastvere ja Laiuse vahel. «Tingitud on see teeremondist Piibe maanteel, mis sunnib meid tegema ümbersõidu, mis paraku sisaldab ka kruusalõiku. Samas on tegemist suhteliselt hea lõiguga, kus kummilõhkumise oht ei ole nii suur. Üksikuid kive siiski on ja tähelepanelik tuleb seal sõitjatel kindlasti olla,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

Tour of Estonia teine ja viimane etapp toimub laupäeval Tartus, kui sõidetakse Tartu kesklinnas. Mõlemast etapist on Klubi Tartu Maraton kodulehel ja Tour of Estonia kodulehel otseülekanne nii pildi kui ka otseblogi näol. Homme tuleb pilt ainult finišist, laupäeval ka rajalt.

Pühapäeval toimub 34. Tartu Rattaralli, kuhu on starti oodata üle 4000 ratturi. Ka sealt tehakse otseülekanne pildis ja otseblogi abil. Otsepilt tuleb stardi/finiši alast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles