Uruguay jalgpalliliit kavatseb FIFA skandaali tõttu Suareze mängukeelu edasi kaevata

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez (esiplaanil) pärast Giorgio Chiellini hammustamist.
Luis Suarez (esiplaanil) pärast Giorgio Chiellini hammustamist. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpallurite liit (MUFP) andis oma Twitteri kontol teada, et seoses eile puhkenud Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) ametnike skandaaliga võivad nad edasi kaevata oma koondislase Luis Suareze mängukeelu.

Suarez teenis möödunud suvel toimunud MMil karmi karistuse, kui talle määrati Itaalia mängumehe Giorgio Chiellini hammustamise eest nelja kuu pikkune jalgpallis tegutsemise keeld. Lisaks teenis Uruguay koondislane ka rahvusmeeskonna esindamise keelu, mille järgi peab ta vahele jätma üheksa mängu oma koondise eest. See tähendab, et sel hooajal Barcelona meeskonda siirdunud ja head hoogu näidanud ründeäss ei saa kaasa teha sel suvel toimuval Copa America turniiril.

Uruguay jalgpallurite liit (MUFP) on aga teatanud, et nad võivad Suareze mängukeelu edasi kaevata. Nimelt lahvatas eile skandaal FIFA ametnike ümber, keda kahtlustatakse 20 aasta jooksul toime pandud rahapesus, korruptsioonis ning pettuses. Nii väitis MUFP, et kui Suareze juhtum peaks olema seotud pettusega, kavatsevad nad esitada avalduse tema karistuse tühistamiseks, sest sel juhul «on mängija teeninud keelu organisatsioonilt, mida kahtlustatakse korruptsioonis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles