FIFA president pesi end süüst puhtaks: ma ei jõua kõiki oma alluvaid jälgida

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter pärast FIFA kongressil peetud kõnet lavalt lahkumas.
Sepp Blatter pärast FIFA kongressil peetud kõnet lavalt lahkumas. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter pidas täna kõne FIFA kongressi avapäeval ning teatas, et eile lahvatanud korruptsiooniskandaal ei ole tema süü.

Eile vahistati Zürichis mitu kõrget FIFA ametnikku, kellele esitati süüdistus, et nad on viimase 20 aasta jooksul toime pannud rahapesu ning pettusi, samuti süüdistati neid korruptsioonis. Suur skandaal lahvatas vaid kaks päeva enne seda, kui FIFAle hakatakse valima järgmist presidenti ning kahe kandidaadi hulgas on ka Blatter. Euroopa Jalgpalliliidu president Michel Platini kutsus skandaali järel täna kokku kriisikoosoleku ja pakus Blatteril ametist lahkuda, kuid FIFA praegune president keeldus.

Täna kongressi avapäeval peetud kõnes selgitas Blatter oma käitumist ning teatas, et pole süüdi selles, et tema hoolealused valesti käitusid. «Tean paljusid inimesi, kes peavad mind maailma jalgpalli kogukonna tegude eest vastutavaks alates jalgpalli MMi korraldajamaa valimisest kuni korruptsiooniskandaalini. Mina ei jõua kõiki kogu aeg jälgida. Kui inimesed tahavad petta, siis tahavad nad seda ka varjata,» andis Blatter mõista, et tema presidendina ei vastuta skandaali sattunud ametnike käitumise eest.

«Järgmised kuud saavad FIFAle rasked olema. Olen kindel, et järgneb veel halbu uudiseid, aga see on vajalik selleks, et taastada inimeste usaldus meie organisatsiooni vastu,» lisas Blatter, kes on FIFAt juhtinud alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles