Venemaalt võetakse jalgpalli MM ära ja antakse Inglismaale?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ning Venemaa president Vladimir Putin.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ning Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval puhkes Rahvusvahelises Jalgpalli Liidus FIFA skandaal, kui esmalt vahistati FBI palvel seitse kõrget FIFA ametnikku. Seejärel alustas Šveitsi prokuratuur kriminaalmenetlust seoses Venemaale ja Katarile vastavalt 2018. ja 2022. aasta MMi korraldusõiguse andmisega. Kuigi FIFA on seejärel kinnitanud, et MMi kummaltki ära ei võeta, siis inglased loodavad siiski, et ehk antakse 2018. aasta MMi korraldusõigus ikkagi nüüd neile.

2018. aasta MMi korraldaja valimisel said venelased kindla võidu ning neile järgnesid Hispaania/Portugali ning Hollandi/Belgia ühiskandidatuurid. Inglismaa sai hääletusel neljanda koha.

Pärast kolmapäevaseid uudiseid tõusis Inglismaa aga mitmes kihlveokontoris favoriidiks, et korraldada 2018. aasta MM. Lisaks inglastele oli sama meelt ka endine Euroopa Jalgpalli Liidu president Lennart Johansson, kelle sõnul peaks 2018. aasta MMi korraldajaks olema Inglismaa.

2018. aasta MMi kohale on aga kogununenud rohkem tumedaid pilvi. Täna on Zürichis teatavasti kavas FIFA presidendi valimine, kus suurfavoriidiks on neli korda selles ametis olnud Sepp Blatter. Tema ainsaks vastaseks on Jordaania prints Ali bin Al-Hussein. Kuna enamik Euroopa riike toetab Ali bin Al-Husseini, siis on Euroopa Jalgpalli Liidu president Michel Platini andnud teada, et Blatteri võidu korral arutatakse võimalust, et Euroopa riigid jäävad 2018. aasta MMist üldse kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles