FIFA presidendivalimiste võitja väljakuulutamise kohta tehti ootamatu teade

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat korda FIFA presidendiks kandideeriv Sepp Blatter täna Zürichis.
Viiendat korda FIFA presidendiks kandideeriv Sepp Blatter täna Zürichis. Foto: SCANPIX

Täna valitakse Zürichis Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA president. Lisaks neli ametiaega selles ametis olnud Sepp Blatterile kandideerib sellele positsioonile veel Jordaania print Ali bin al-Hussein. Täna alanud FIFA 65. kongressi alguses anti aga teada, et valimiste võitja täna pressi ette ei astu.

Valimistel on kavas kaks vooru ning esimeses voorus on võimalik asi ära otsustada juhul, kui üks kandidaatidest teenid 2/3 häältest. Kui kumbki mees seda ei suuda, siis võetakse ette ka teine voor, kus piisab võitmiseks häälteenamusest. FIFA tänase teate kohaselt astub valimiste võitja meedia ette alles homme, esialgu oli pressikonverents planeeritud tänaseks.

Kõige kriitilisem on Blatteri tagasi valimise osas olnud Euroopa Jalgpalli Liit UEFA. Seniste teadete poolt on Blatteri vastu 45 või 46 UEFA liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles