Vunk jõudis Indoneesiast Eestisse: vabastasin end ise lepingust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Vunk (vasakul) Jakarta Persija särgis.
Martin Vunk (vasakul) Jakarta Persija särgis. Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Martin Vunk sõlmis tänavuseks hooajaks lepingu Indoneesia kõrgliigas mängiva Jakarta Persija meeskonnaga, kuid sealses liigas peeti sel aastal ainult kaks vooru ja mängudega pole siiani jätkatud. Praeguseks on Vunk kodumaal tagasi ja otsib mängimiseks uut võimalust.

«Pääsesin sealt põgenema,» võttis Vunk humoorikalt juhtunu kokku. «Ega seal midagi ei toimunud. Vahepeal taheti korraldada nö hooajaeelset turniiri, kuid ka selleks ei saadud luba. Vormistasin vastavalt FIFA (Rahvusvaheline Jalgpalli Liit) reeglitele paberid ja vabastasin end ise lepingust. Lõpuks anti teada, et kõik mängijad olid juba varasemalt vabaks lastud, kuid tegin asjad kõik siiski vastavalt reeglitele ära.»

Vungi sõnul on tema vastu praeguseks huvi tuntud nii Eestist kui ka välismaalt. «Eesti klubidega olen rääkinud,» avaldas Vunk. «Välismaalt on ka pakkumisi, kuid praegu tahaksin Eestisse jääda. Olen avatud kõigile pakkumistele. Siinne liiga on praegu päris huvitav, tahaksin isegi sellest osa võtta.»

Poolkaitsja asõnu lootab Jakarta klubi teda praeguse seisuga augustiks tagasi, kuna septembris peaks hooaeg lõpuks pihta hakkama. Seda võimalust Vunk praegu siiski tõsiselt ei kaalu.

Probleemid on Indoneesia liigat tänavu vaevanud algusest peale. Esialgu pidid mängud algama veebruaris, kuid klubide majandusliku tausta uurimise tõttu tehti matšidega algust hoopis kuus nädalat hiljem ning ära peeti kaks vooru. Lõplikult pandi liiga pausile aprilli keskpaigas, kui selgus, et kahe kõrgliigas mängiva klubi, Persebaya Surabaya ja Arema Indonesia omandisuhted on üsna kahtlased. Olukorda sekkus valitsus ja politsei kaasabil keelati mängude pidamine ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles