Video: hiiglasekasvu Hiina poksitäht teenis võimsa nokaudiga veelgi kuulsust juurde

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taishan Dong.
Taishan Dong. Foto: Youtube

Poksimaailmas on kuumaks nimeks tõusmas Hiina raskekaallane Taishan Dong, kes on praeguseks pidanud viis profimatši ning need kõik ka võitnud.

Viimati kohtus 210 cm pikkune Dong ameeriklase Lance Gauchiga ning vastasest üle 30 cm pikem hiinlane nokauteeris vastase juba esimeses raundis.

Eelmisel aastal Hiinast USAsse kolinud Dong sõlmis seejärel lepingud USA poksilegendi Oscar de la Hoya promotsioonifirmaga Golden Boy Promotions. 27-aastasest Dongist loodetakse vormida tulevikus tõeline raskekaalu poksitäht ning esialgu valitaksegi mehe avstaseid eriti hoolikalt.

Dong alustas oma asportlaskarjääri korvpalluri ja kickpoksijana, kuid eelmisel aastal otsustas ta siirduda profipoksi. Nii mõnegi eksperdi arvates võiks Dong tuua poksile sama palju tähelepanu nagu Tiger Woods tõi golfile 1990ndate lõpus ja 2000ndate alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles