Tour of Estonia avaetapi võitnud Martin Laas: lõpus mulle vastast ei leidunud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laas tänast Tour of Estonia etappi võitmas.
Martin Laas tänast Tour of Estonia etappi võitmas. Foto: Margus Ansu

Eesti kõrgetasemelisema rattavelotuuri Tour of Estonia esimese etapi Tallinnast Tartusse võitis Eesti koondise särgis võistelnud Martin Laas.

Ühtlasi 197 km pikkuse esimese etapi aktiivseimaks ratturiks kuulutatud Laas kuulus üheksaliikmelisse jooksikute gruppi, mis jäi Turu tänava finišisirgeni lõpuni ette. Viimastel meetritel edestas 21-aastane Laas kindlalt temast 14 aastat vanemat kreeklast Ioannis Tamouridist (Synergy Baku) ja 20-aastast rootslast Gustav Höögi (Rootsi koondis).

«Tegelikult oli suhteliselt raske päev, tuul oli kas külje pealt või otse vastu. Pärast kruusalõiku olid kõik päris sodid, keegi ei jõudnud rünnata enam ja jäime lõpuni ette,» rääkis ta peale võistlust.

«Üritasin ennast enne lõppu võimalikult palju säästa, aga õnneks olid teised ka üsna väsinud. Lõpus tegime ilusti tööd kuni Narva mäe laskumiseni, siis hakkasid kõik passima. Jäin 500 meetrit enne lõppu üsna taha, aga kui spurdi peale läks, siis vastast enam mulle polnud,» nõustus ta väitega, et viimased meetrid tulid talle võrreldes teistega üpris kergelt.

Homme peetakse Tartu linnatänavatel tuuri teine ja ühtlasi viimane etapp pikkusega 150 km. Laas loodab, et suudab üldvõidu Eestisse jätta. 

«Arvan jah, et minu peale mängitakse. Tuleb raske päev, sest meil on suhteliselt vähekogenud koondis. Selge see, et Tartu ringil on meie noorel koondisel raske, sest tegemist on päris keerulise ringiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles