Liibuvamad vormid ja Aafrika: Sepp Blatteri kõige omapärasemad väljaütlemised

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Täna toimuvate FIFA presidendivalimiste taustal on Briti väljaanne The Independent pannud ritta praeguse presidendi ja ka tänaste valimiste suurfavoriidi Sepp Blatteri kentsakaimad ütlused.

17 aastat FIFA presidendi ametis olnud 79-aastane Blatter on karjääri jooksul korduvalt skandaalidesse sattunud, ent neist alati elegantselt välja tulnud. Üheks Blatteri karjääri läbivaks probleemiks on seejuures olnud seksistlikud kommentaarid naiste aadressil.

  • 2004. aastal kommenteeris Blatter naismängijate võistlusvorme: «Naised peaksid mängima naiselikes riietes, nagu näiteks võrkpallis. Näiteks võiksid neil olla liibuvamad püksid.»

  • Seoses 2022. aasta MMiga, mis toimub Kataris, pöördus Blatter homode poole, soovitades neil samasooliste inimeste suhetesse taunivalt suhtuvasse Katari reisides ettevaatlik olla: «Sel ajal tasuks seksuaalsetest tegevustest hoiduda.»

  • Paari aasta eest liikusid Briti meedias kõlakad, nagu oleks Chelsea kapten John Terry maganud meeskonnakaaslase Wayne Bridge’i naisega. Blatteril oli siingi väärt mõttetera varuks: «Kui see oleks juhtunud Lõuna-Ameerikas, oleks Terry kõigilt kiita saanud!»

  • 2004. aastal pidas Blatter plaani jalgpallireeglid täielikult ümber teha. «Igas mängus peaks selguma võitja. Kaarte mängides selgub näiteks alati võitja ja kaotaja. Peaksime püüdlema selle poole, et iga jalgpallimängu lõppedes oleks selge, kes võitis.»

  • Kaks aastat tagasi proovis Blatter FIFA kongressil lahkelt ka daamidele sõna anda: «Kas saalis pole siis ühtegi naist? Öelge ka midagi, naised! Kodus räägite te kogu aeg, nüüd oleks aeg ka suu lahti teha!»

  • Blatter on leidnud aega ka selleks, et kommenteerida Itaalia kõrgliigas aset leidnud mängutulemuste kokkuleppimise skandaali: «Ma saaksin aru, kui see oleks juhtunud Aafrikas – aga Itaalias!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles